Akademija ponovo u Prvoj regionalnoj košarkaškoj ligi

LESKOVAC

Posle veoma dobrih igara u Drugoj regionalnoj ligi Srbije ekipa Akademije Leskovac obezbedila je ulazak u Prvu Regionalnu ligu, što znači da će se naredne sezone takmičiti u višem rangu. Za samo godinu dana Akademici su se vratili u Prvu regionalnu ligu Srbije, a uspeh je još značajniji kad se ima u vidu da je ostvaren sa igračima iz juniorskog i kadetskog pogona. Najmlađa ekipa u ovoj ligi je pokazala sav svoj talenat i perspektivu, tako da su oni budućnost leskovačke košarke. Svakoj utakmici su prilazili veoma ozbiljno, borbeno sa takmičarskim značajem, bilo je na pretek sportskih motiva i želje da svaku utakmicu pobede.

„Akademija radi 12 godina sa mladima i svake godine postiže odlične rezultate“ podseća direktor kluba „Akademija“ Leskovac Vladan Stojiljković, koji je prezadovoljan postignutim rezultatom.

„Sada nas očekuje ozbiljniji rad u svakom pogledu. Ova ekipa je pokazala da ima timski duh, da veruje u sebe i da može još mnogo toga da učini. Posebno raduje što su naši najmlađi igrači, praktično juniori i kadeti, iskoristili svoju priliku i pokazali nesporni talenat. Na njima se primećuje velika razlika u napretku u odnosu na početak sezone, što je rezultat dobrog rada i treninga. Očekujem da tako nastave ne samo oni, nego čitav tim. Mi smo u pripreme za sledeću sezonu već krenuli, planovi su nam da, pre svega, ne igramo samo jedno leto. Biće tu i nekih igračkih pojačanja, već se neki konktakti prave, ali, rano je pričati šta će da bude.“

Stojiljković kao doprinos dobrim rezultatima pridodaje i opremu dobivenu iz IPA projekta prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.

„Pomogla nam je da mladi košarkaši napreduju, a mi kao klub smo pokazali da dobro radimo sa mladima i da imamo veoma perspektivne košarkaše koji su kandidati za reprezentaciju Srbije. Mislim da Leskovac zaslužuje prvu ligu Srbije i da je potrebno vratiti sve naše košarkaše koji igraju u drugim gradovima Beogradu, Nišu, Surdulici, Aleksincu, Lebanu, Vlasotincu… Da uključimo mlade talentovane košarkaše u dobar sistem rada sa profesionalnom mladom upravom kluba i sa profesionalnim ambicioznim trenerima i onda da očekujemo za godinu dana ulazak Leskovačke ekipe u Super ligu Srbije, jer je Leskovac grad košarke!“

Trener koji je uveo ekipu u viši rang takmicenja, Milan Petrović, ostaje i sledeće sezone, iako je imao nekoliko poziva od drugih klubova u zemlji i inostranstvu, s obzirom da hoće sa ovim mladim košarkašima da igra i jedinstvenu juniorsku ligu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare