Akademija Leskovac medju 12 najboljih juniorskih ekipa u Srbiji

LESKOVAC

U „Kući košarke“ danas je održano izvlačenje takmičarskih brojeva za Triglav Kadetsku ligu Srbije i Roda Juniorsku ligu Srbije.

Predstavnike klubova pozdravio je potpredsednika KSS za takmičenja Dušan Projović, dok ih je komesar sve tri lige Bojan Popović upoznao sa propozicijama takmičenja. Kosarkaski klub Akademiju Leskovac predstavljao je trener juniorske ekipe Milan Petrovic.

Kao i prethodnih godina, sve ekipe iz ove lige dobiće po dve garniture dresova, lopte, plaćene sudiske troskove, a KSS je obezbedio i PCR testove za sve igračice i igrače.

U prvom kolu Roda Juniorske lige Srbije 17. i 18. oktobra 2020. sastaju se:

1, Dinamik VIP PAY – Akademija Leskovac, 2. Crvena zvezda MTS – Star Novi Sad, 3. Borac Čačak – Konstantin Niš, 4. Partizan NIS – Smederevo 1953, 5. Mega Soccerbet – Vojvodina, 6. Sloga Elite Kraljevo – Sloboda Užice.

“Veoma smo ponosni sto smo medju 12 najboljih klubova u juniorskoj konkurenciji u Srbiji. Jedini smo klub iz naseg regiona juzne Srbije koji igra prvu juniorsku ligu Srbije. To je pokazatelj da nastavljamo da dobro radimo sa mladima i da je nas cilj ulaganje u mlade igrace iz Leskovca. Najmladja ekipa smo u ovoj ligi, svi igraci su mladji godinu dana, rodjeni 2003 godine”, kaže . Ova ekipa u istom sastavu igrace i sledeće godine”, kaže direktor kluba Vladan Stojiljkovic

On je dodao da “igrati sa najboljim klubovima i najtalentovanijim igracima u Srbiji je veliko iskustvo. Igrati sa Partizanom, Crvenom Zvezdom, Megom… san je svakog mladog igraca. Kroz ovu ligu cemo mnogo napredovati u svakom pogledu. U ovakoj ligi postajes bolji igrac i sigurno ces za koju godinu biti spreman za seniorsku ligu. Zahvaljujemo se gradu Leskovcu za pomoc i podrsku koju nam daje a mi cemo to vratiti kao pravi sportski ambasadori naseg Leskovca. Ulaganje u mlade je buducnost Leskovacke kosarke”, poručio je Stojiljkovic.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare