Ajvar ,,Strele Kljajić,, nagradjen u Briselu

BRISEL – LESKOVAC

Međunarodni institut za ukus iz Brisela dodelio je nagrade za prvoklasan ukus za pet proizvoda iz Srbije, među njima je i ajvar lesskovačkog proizvođača Strela.

Prestižni sertifikat superiornog ukusa ponele srpske suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar.

ajvar pindjur

Više od 200 svetskih kuvara i somelijera probali su na manifestaciji u Briselu ”na slepo” najraznovrsnije proizvode iz celog sveta.

Za prvoklasan ukus nagradili su i pet proizvoda srpskih kompanija ”Agranela” iz Valjeva, ”Real Red Raspberry” iz Bečeja, ”Ecovital” iz Bikić Dola, ”Happy Honey” iz Beograda/Kučeva i ”Strelu” iz Leskovca.

Učešće na ovoj manifestaciji i nagrada Međunarodnog instituta za ukus prilika je da se promoviše srpska industrija visokokvalitetne hrane i otvore novi putevi međunarodne saradnje, prenosi RTS.

Nagrađeni srpski proizvođači su se predstavili briselskoj publici i na prijemu koji je organizovala Ambasada Republike Srbije u Belgiji i Misija Republika Srbije pri EU

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare