PSG u Vranju osudio pretnje koje je funkcioner SNS Goran Đorđević uputio njegovom članu

VRANJE

Pokret sloboodnih građana iz Vranja, saopštio je da je njihov član Dragoljub Stevanović, putem društvene mreže „Fejsbuk“ izložen  „nizu ozbiljnih pretnji i prizemnih uvreda“ koje mu je uputio  visoki funkcioner SNS i direktora JP „Vodovod“ Goran Đorđević.

Pokret slobodnih građana izražava najoštriju osudu nasilničkog i nedemokratskog ponašanja funkcionera vladajuće stranke stoji dalje u saopštenju koje prenosimo u celosti.

„Srpska napredna stranke ima apsolutnu vlast, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, gde se hvali i sa preko 12.000 članova i najboljim rezultatima u novijoj istoriji, pa se postavlja logično pitanje: čemu nervoza, naprednjaci? Zbog čega i sam pomen reči „lustracija“   u vama izaziva bes, a pominjanje krivične i svake druge odgovornosti za vršenje apsolutne vlasti, vaš bes dovodi do kulminacije, pa iz vas kuljaju uvrede, pretnje i poziv na nasilje? Pokret slobodnih građana baštini, između ostalih, i princip „odgovornost“ u vršenju vlasti na bilo kom nivou, a za „lustraciju“ se zalažemo javno, u našem programu, jer je smatramo neophodnom merom za očuvanje našeg društva i izgradnju moderne evropske države, kojom vlada pravo.

Ne možemo a da ne primetimo da ozbiljne pretnje nasiljem dolaze samo nekoliko dana nakon zapaženih saopštenja PSG, u kojima smo izneli objektivne ocene katastrofalne tri godine vlasti SNS u Vranju, te demistifikovali, taksativno, sva ona „dostignuća“ kojima se lokalni naprednjaci hvale.

S obzirom na to da pomenuti funkcioner SNS ima predistoriju verbalnih i fizičkih razračunavanja sa neistomišljenicima, te da u javnom preduzeću kojim rukovodi upošljava najveći broj naprednjačkih „jurišnika“ i botova (koji su se već istakli u akciji fizičkog napada na lokalne funkcionere Narodne stranke, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića), izražavamo najdublju zabrinutost za bezbednost svih slobodoumnih građana Vranja koji odbijaju da pognu glavu, i pozivamo odgovarajuće državne organe da reaguju i osude ove ozbiljne pretnje.

Istovremeno, pozivamo sve slobodne, slobodoumne i časne sugrađane, da ne potpadnu pod atmosferu straha, kojom režim pokušava da ukine bilo kakvo opoziciono delovanje i slobodu izražavanja drugačijih stavova, te da, kao i do sad, uspravne glave, ujedinjeni pod zastavom slobode, poručuju siledžijama da vlast treba da se boji naroda, a ne narod vlasti!“, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnh građana Vranja.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare