“Airsoft tim Car Justinijan” prikupio skoro 65.000 dinara za Aleksandra Pejića

LEBANE

Humanitarni airsoft meč u organizaciji “Airsoft tima Car Justinijan” održan je danas na lokaciji nekadašnjeg “Društvenog preduzeća trikotaže i pletiva Jablanica” u Lebanu, sa početkom u 10 časova, a završio se u 14 časova. Meč je okupio mnogobrojne ekipe iz različitih delova Srbije, a učestvovali su gosti čak i iz Novog Pazara, koji su prešli vise stotina kilometara da bi došli da pomognu Aleksandru Pejiću u njegovoj borbi za život.

Airsoft je vojni simulacijski sport u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja koje izbacuju kuglice od tvrde plastike kalibra šest do osam milimetara. U ovom sportu dva tima se zabavljaju tako što imaju određeni scenario igre po kome se upravljaju. Vojna oprema je obavezna zbog zaštite od kuglica, koje mogu da nanesu povrede ukoliko je koža nezaštićena.

Mihajlo Banković, osnivač “Airsoft kluba Car Justinijan” i vođa tima prokomentarisao je današnji meč:

“Odziv je bio neverovatan, svi ljudi koji su prisustvovali bili su velikog srca. Prikupljeno je 64.660 dinara i sav novac smo uručili Aleksandrovom rođenom bratu.”

Osim domaćeg tima, u meču su učestvovali “Ast. Nož”, “Ast. Gladius”, “Ast. Sparta”, “Ast. Bedem”, “Ast. Strelok”, “Ast. Odred”, “Ast. Čopor” i “Ast. Moravski puk”.

Predstavnik “Airsoft kluba Bedem”, iz Novog Pazara, Demir Pružljanin istakao je da se njihova ekipa trudi da što više prisustvuje susretima i treninzima ovakvog tipa.

“Mi smo prvi airsoft tim u Novom Pazaru, ima otprilike godinu dana kako smo osnovani. Izuzetno nam je drago što smo danas ovde da podržimo humanitarnu akciju, takođe nam je drago što smo upoznali nove ljude, stekli nova poznanstva i nova prijateljstva i želim da kažem da je airsoft upravo baš to sticanje novih prijateljstava, novih poznanstava i kad već može da se iskoristi i da se pomogne, kao danas što smo se okupili ovde da pomognemo našem bratu i sugrađaninu.”

Jedan od učesnika meča Vladimir Stojiljković, član “Airsoft tima Gladijus”, izrazio je zadovoljstvo povodom današnjeg okupljanja.

“Imali smo prijatelje iz Niša, Novog Pazara, Leskovca, Lebana. Ja kao član i tim lider tima Gladijus, hteo bih da se zahvalim svima, ova igra se zasniva na fer-pleju, što je danas i pokazano. Današnja igra je trebalo da pokaže veliko srce i pomoć jednoj osobi kojoj je potreban novac radi lečenja. Uspeli smo da prikupimo novac, ko je koliko mogao dao je svoj veliki doprinos zapravo ljudskosti, a onda i finansijski.”

Da podsetimo, Aleksandaru Pejiću zbog pogoršanja transplantiranog bubrega i posle ugrađivanja poslednjeg Hickman katetera ne postoji više nikakva mogućnost ugradnje bilo kakvog katetera i jedina mogućnost je transplantacija bubrega u Turskoj, za koju je potrebno 50.000 evra, a trenutno je prikupljeno oko 23.000 evra od sms poruka.

Pored ostalih, i naša redakcija je dobila zahvalnicu za učestvovanje u ovoj humanitarnoj organizaciji u vidu medijskog doprinosa.

Jovana Stošić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare