Aerodrom u Nišu bogatiji za dva nova vatrogasna vozila

NIŠ

                                       Aerodrom „Konstantin Veliki“ bogatiji je za dva nova vatrogasna vozila, koja su zamenila stara iz 80-ih godina prošlog veka. Vrednost ova dva vozila je ukupno oko milion i po evra. Do kraja godine će stići i dva nova sanitetska vozila, čime će biti kompletiran ciklus obnavljanja opreme aerodroma, kazao je Mihajlo Zdravković, direktor „Aerodroma Srbije“ koji je zajedno sa Ivanom Divcem, pomoćnikom ministra za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu i predsednik Skupštine „Aerodroma Srbije“. Divac je ovom prilikom poručio da će povećanje broja putnika na niškom aerodromu pratiti i nova ulaganja.

                                      „Danas su predstavljena dva nova vatrogasna vozila koja je  kupio Aerodrom u Nišu a vrednost ove investicije je oko milion i po evra. Ovo samo pokazuje prioritet države za ulaganje u ovaj aerodrom. Nova vatrogasna vozila su od ogromnog značaja za postupanje na Aerodromu, pre svega ljudi koji se bave bezbednošću, vatrogasaca. Na nama je da im omogućimo dobre uslove za rad, da se putnici koji dolaze na  Aerodrom u Nišu osećaju bezbedno“, kazao je Ivan Divac.

                                   Iz Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture poručuju da će povećanje broja putnika pratiti i nastavak ulaganja, a Ivan Divac kaže da je do sada, od kako je država preuzela upravljanje, samo u opremu uloženo oko sedam miliona evra.

                                   „Aerodrom u Nišu se razvija intenzitetom koji  nije ni previše brz ni previše spor, sasvim dovoljnim tempom koji možemo da ispratimo i sa  opremanjem aerodroma, a sa ulaganjima ćemo nastaviti. Trenutno se radi na novoj zgradi koja će u građevinskom smislu biti završena do septembra“, dodao je Divac i istako da je zadovoljan i radom rukovodstva aerodroma u Nišu.

                                  Dva nova vatrogasna vozila dočekana su na aerodromu prilikom izlaska na pistu vodenim topovima.

                              „Do sada smo intervencije radili vozilima koja su iz 80-ih godina prošlog veka. Niko se više ne seća onih žutih traktora, danas su u upotrebi novi električni traktori za vuču opreme. Za utovar prtljaga takođe koristimo električne elevatore. S kupovinom ova dva vatrogasna vozila, i kada nam do kraja godine stignu dva nova sanitetska vozila, kompletan jedan ciklus obnavljanja opreme za aerodrom „Konstantin Veliki“ će se završiti. Ono što je važno  nastavlja se i dalje sa opremanjem aerodroma“, kazao je Mihajlo Zdravković, direktor „Aerodroma Srbije“.

                                      Mihajlo Zdravković je, takođe, istakao da se nabavkom nove opreme ne samo modernizuje aerodrom, već se i poboljšava sigurnost putnika.

                                      Kroz niški aerodrom je prošle godine prošlo oko 380 hiljada putnika. Ove godine već, zaključno sa 1. julom, broj putnika je 207 hiljada. Procene su da će se nadmašiti 2019. godina, kada je 420 hiljada putnika koristilo usluge aerodroma „Konstantin Veliki“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare