A u Nišu obećanja: Ubrzaće  se obnova putne infrastrukture, uređenje trgova i zelenila

NIŠ

Niš je dobio više od četiri miliona evra bespovratnih sredstava za projekte razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava, objavila je gradonačelnica Niša na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

                                              „Sjajna vest za nas u Nišu i njegove građane koja je saopštena na  konferenciji  posvećenoj predstavljanju projekta za koji sredstva obezbeđuje država sa Francuskom agencijom za razvoj i Svetskom bankom u ukupnom iznosu od oko 300 miliona evra za 145 gradova i opština u Srbiji koji se realizuje do 2028. godine“, dodala je Sotirovski.

                                              Ona je istakla će na ovaj način da se ubrza obnvaljanje putne infrastrukture, ali i završetak drugih planiranih radova.

                                            „ U Nišu ćemo imati mogućnost da ubrzano obnavljamo putnu infrastrukturu, da imamo nove biciklističke staze, uređenije trgove i više zelenila, dodala je Sotrovski.

                                          Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji da je ovo do sada najveća pomoć lokalnim samoupravama, ali i insistirao na finansijskoj diciplini i pametnom ulaganju dobijenog novca.

                                           „Govoreći o stanju dugova lokalnih samouprava koji je znatno smanjen u prethodnih 10 godina, predsednik je spomenuo i Niš kao „izuzetan primer koji je značajno smanjio nivo svog duga u odnosu na druge gradove“ što je za nas snažan podstrek da nastavimo tim putem. Projekat je podrška ekonomskom rastu u pridruživanju Srbije EU, rekao je francuski ambasador Pjer Košar sa kojim sam se više puta srela i koji nas je posetio“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare