A javna garaža, kad će?

LESKOVAC

O svemu se pričalo na poslednoj sednici Skupštine grada Leskovca pod tačkom u kojoj je predstavnica Metroparkinga podnosila izveštaj o radu samo ne o javnoj garaži, čija izgradnje je najavljena dva dana pred decembarske izbore, u vreme predizborne tišine.

Još jedna dogodovština sa ovom tačkom je da su poziciju Metroparkiga srčano branili odbornici vladajuće koalicije i sam gradonačelnik.

Zaključaj je da ugovor nikko ne može xda s eraskine jer će oni ,možda da tuže grad.

Eto.

A ovo su delovi iz najzanimljivijih diskusija.

Šef odborničke grupe “Za Leskovac ZAJEDNO” Nebojša Cakić je zatražio da se ugovor o javno-privatnom partnerstvu raskine zato što je dug Metroparkinga prema gradu, za tri godine narastao na 33 miliona dinara.

„Gde su 33 miliona, zašto nije naplaćeno, to niste rekli reč a o svemu drugom ste raspoložni da pričate. Potrebna je Nobelova nagrada onome ko organizuje ovu firmu. Nacrtate sa tri poteza farbe i naplaćujete. Sa načelnikom policije dogovorite policijace i jurite građane“, rekao je Cakić.

On je tražio i pojašnjenje za koji vremenski period je ovaj dug napravljen ali objašnjenje njemu i građanima, koji sve ovo plaćaju, nije stiglo.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tvrdi da će dug biti naplaćen.

Po njegovim rečima sa ovom firmom već postoji upravni spor (nije objansio kakv tačno) a kaže i da je podneta opomena pret utuženje te da će, ukoliko dug ne izmire biti podneta i tužba.

„Niste vi rekli da duguje 33 miliona, nego sam ja izneo tu infomaciju blagovremeno i rekao da nećemo tolerisati i već imaju opomenu pred tužbu i ako ne izmire biće i tužbe“ rekao je Cvetanović

Odbornica Stranke slobodei pravde (SSP) Jelena Spirić je pitala zašto se iz budžeta grada plaća značlajan novac Metroparkingu a oni, sa druge strane, ne ispunjavaju svoje obaveze.

Ona je rekla i da je jedan od suvlasnika ove firme uhapšen zbog učešća u organizovanoj grupi međunarodnih švercera kokaina i da se radi o akciji hapšenja koju je realizovala međunarodna policija.

U diskusiji koja je usledila odbornici vlasti su nametnuli temu ko je glasao za javno privatno partnerstvo kada je posao kontrole parkiranja u gradu ustupljen privatnoj firmi iz Beograda ali ne i o tome šta se trenutno dešava na leskovačkim ulicama i kome idu pare od korišćenja javnih resursa, što su svakako i iscrtane leskovačke ulice i parkirališta mbenih zgrada na kojima se naplaćuje parkiranje.(

I, kao što rekosmo na početku , izgradnju javne garaže, koja je najavljena dva dana pred decembarske izbore, niko nije pomenuo. kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare