Radikali o EU i Rusiji, i oni šetaju do predsedništva Srbije

LESKOVAC

Srpska radikalna stranka je pokrenula veliku akciju, na teritoriji cele Srbije, s ciljem informisanja naroda o pogubnoj politici puta ka Evropskoj uniji, koju su dosledno sprovodili svi režimi od 2000. do danas, saopštio je danas Gradski odbor SRS u Leskovcu.

” Godinama smo izloženi medijskoj propagandi kako „EU nema alternativu“ a kako nam je, s druge strane, Rusija isuviše daleko da bi došlo do intenzivnijeg političkog i ekonomskog povezivanja. Takođe, iznose se netačni podaci koji imaju za cilj da EU predstave kao faktor ekonomske stabilnosti Srbije. Shodno tome, odlučili smo se na ovaj korak, da kroz specijalno izdanje „Velike Srbije“, građanima predočimo činjenice zašto je integracija s Ruskom Federacijom jedini logičan i ispravan put.
EU nas od prvog dana zasipa raznim uslovima, kako političkim tako i ekonomskim. Ukoliko dođemo u situaciju da se učlanimo u EU, morali bismo da preuzmemo obavezu usaglašavanja vođenja međunarodne politike, što bi za posledicu imalo uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. U sferi ekonomije bismo bili u obavezi da se odreknemo sporazuma o slobodnoj trgovini i bescarinskog izvoza robe koje imamo s Ruskom Federacijom. Postoji još mnogo negativnih efekata, koji bi se ogledali pre svega kroz pristanak na otimanje dela naše teritorije. Morali bismo i da zaboravimo na NATO agresiju 1999. godine; da dozvolimo proizvodnju i prodaju GMO (genetski modifikovane hrane), a našeg poštenog seljaka bismo zavili u crno.
Ono što nam Ruska Federacija nudi, EU nam uskraćuje!
Pristupanje Evroazijskom ekonomskom savezu, koji čini tržište od skoro 200 miliona građana i koji se bazira na ravnopravnoj saradnji a ne na uslovljavanju, obezbediće nam ekonomsku stabilnost i prosperitet, bolji životni standard građana, razvoj privrede i poljoprivrede.
Politička odluka da Srbija bude vojno neutralna dovela nas je u poziciju da nam spoljni faktori rasparčavaju državu, a vojni savez sa Rusijom bi nam omogućio jaku vojsku, očuvanje Kosova i Metohije, mogućnost da vratimo Crnu Goru srpstvu, da priključimo Republiku Srpsku Srbiji i povratimo Republiku Srpsku Krajinu.
Mi, srpski radikali, pozivamo ovim putem sve iskrene rusofile i srpske patriote da zajedno s nama, 24. marta 2019. godine, pokažu svoje neslaganje s aktuelnom politikom državnog vrha i nastojanjem ka daljem putu evrointegracija. Tog dana, u nedelju, će nam se u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici (kod Ruskog cara) s početkom u 12 časova obratiti predsednik stranke, prof. dr Vojislav Šešelj. Nakon toga ćemo krenuti u protestnu šetnju do Predsedništva”, navodi se u saopštenju koje integralno prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milka
Milka
5 godine pre

U vreme bombardovanja SR Jugoslavije 1999.godine, potpredsednik vlade Srbije bio je V. Šešejl a ministar informisanja A. Vučić. I baš oni će voditi sutra mitinge u Nišu i Beogradu,i to izgleda bez objave plana za rešavanje pitanja Kosova.