Južna Srbija dobila prvi carinski referat u krugu fabrike

NIŠ

Miša Prokopčuk, Filip Moris: „Dokaz poverenja i nastavak partnerstva privrede i institucija“

U prostorijama kompanije Filip Moris u Nišu otvoren je prvi carinski referat u okviru fabrike koja posluje u ovom delu Srbije. Upravnik Carinarnice Niš Saša Milenković i direktor fabrike Filip Moris u Nišu Miša Prokopčuk istakli su da je otvaranje ovog carinskog referata dokaz partnerstva i poverenja, kao i da će dodatno omogućiti bržu logističku podršku i efikasnije carinjenje.

Kompanija Filip Moris, kao jedan od najvećih izvoznika, prosečno godišnje procesuira oko 15.000 carinskih dokumenata, zbog čega se ukazala potreba da se otvori carinski referat u krugu fabrike i tako unapredi i olakša poslovanje.

Miša Prokopčuk, direktor kompanije Filip Moris u Nišu, istakao je da postojanje carinskog referata u okviru fabrike omogućava da se kompanija na najbolji i najbrži način informiše o carinskim procedurama, olakšicama, eventualnim promenama propisa, kao i da se olakša njihova primena u praksi.

„S obzirom da je više od 80% ukupne proizvodnje iz naše fabrike u Nišu namenjeno plasmanu na 50 izvoznih destinacija širom sveta, odnosno da je čak četiri od pet naših cigareta predviđeno za izvoz, saradnja sa carinom bazirana na transparentnosti i efikasnosti za nas predstavlja imperativ poslovanja. Izvozna orijentisanost i dugogodišnji partnerski odnos sa Upravom carina bili su motivi da iniciramo otvaranje carinskog referata u prostorijama naše fabrike. Kako je ovo prva ovakva ispostava na jugu Srbije, a u prostorijama neke kompanije, želimo da zahvalimo Upravi carina i Carinarnici Niš na ukazanom poverenju, što će sasvim sigurno doprineti još uspešnijem poslovanju“, rekao je Prokopčuk.

Kompanija Filip Moris jedan je od najvećih izvoznika u zemlji, drugi najveći poreski obveznik i aktivno podržava sva nastojanja države da novouvedenim sistemom elektronskih lokatora osigura bezbedan transport robe i spreči nelegalnu trgovinu i krijumčarenje.

Prepoznajući potrebu ovog velikog izvoznika, koji budžetu Republike doprinosi impozantnom sumom od oko 45 milijardi dinara, Uprava carina Srbije je izašla u susret potrebama kompanije, što je prioritet poslovne politike carinske službe.

Upravnik Carinarnice Niš Saša Milenković je naglasio da se otvaranjem carinskog referata dodatno osnažuje domaći privredni ambijent, privlače nove strane investicije i omogućava transparentnost svih aktivnosti u carinskom postupku.

„U skladu sa svojim principijelnim zalaganjem da privrednicima olakša poslovanje, Uprava carina je i za Filip Moris učinila sve što je bilo u njenoj moći da ovom gigantu duvanske industrije omogući primenu pojednostavljenih carinskih postupaka, što nužno dovodi do značajnog ubrzanja obrta kapitala i smanjenja troškova poslovanja. Novi carinski referat je maksimalan iskorak u susret potrebama ovog značajnog privrednog subjekta, pa će pored već odobrenih pojednostavljenja, u krugu fabrike sada svakodnevno biti prisutni carinski službenici spremni da odgovore na sve izazove’, naveo je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare