Javno komunalno preduzeće u Grdelici dobilo mašinu od 16 miliona

Grdeličko javno-komunalno preduzeće, nabavilo je mašinu ”kanal-džet”, vrednu 16 miliona 4oo hiljada dinara.

Problem održavanja kanalizacione mreže sada će biti rešen, a preduzeće će ostvariti znatne uštede, jer više neće iznajmljivati ovu mašinu, rečeno je danas.

Sredstva za nabavku ”kanal-džet” mašine obezbedio je grad, jer je održavanje kanalizacione mreže u Grdelici bilo otežano i nedovoljno kvalitetno.

” Problem datira bukvalno od kad je kanalizaciona mreža izgradjena, jer su profili cevi znatno manji i nedovoljnog kapaciteta za prihvat otpadnih voda, jer je na postojeću mrežu, u toku četiri decenije, priključen veliki broj domaćinstava. Ova mašina, znatno će nam olakšati posao i smanjiti troškove preduzeću na ime iznajmljivanja opreme od srodnih firmi, pre svega, leskovačkog ”Vodovoda”, kaže direktor, Zoran Jović.

On naglašava da će se nabavka nove mašine odraziti i na finansijski saldo, jer će, uz smanjenje troškova, porasti prihodi. Očekuje se da preduzeće na kraju ove poslovne godine ostvari dobit od 1,5 miliona dinara. 

Najvažnija karakteristika kupljene mašine jeste da poseduje najsavremenije pumpe za vakuumsko usisavanje i pratisol koji koristi za probijanje začepljenja u mreži, na osnovu visokog pritiska od 130 bari.

Osim usluga pravnim i fizičkim licima u Grdelici, Leskovcu i ostalim opštinama u Jablaničkom okrugu, preduzeće će ”kanal-džetom” opsluživati  vranjska i surdulička preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ravnopravno zene u komunalno, muski u kulturu
ravnopravno zene u komunalno, muski u kulturu
5 godine pre

Gledam onaj dan programe i planove ustanova kulture na skupstini. Sve bre neke zene direktorke. Gde su muskarci? Kad si na bdzetu, svako moze da bude direktor. Pa ne zaradjuju oni za plate i kulturni sadrzaj. Dajte malo muske direktore u kulturu. A te silne zene ionako nisu strucne urednice, pa eto neka se oprobaju u JKP Grdelcu. Izjednacite cenu vode i ukinite finansiranje preduzca iz budzeta grada