Podeljeni ugovori poljoprivrednicima iz Porečkog kraja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC-VUČJE

Ugovori za podršku 176 registrovanih poljoprivrednih proizvodjača iz Porečkog kraja podeljeni su danas u Vučju.

Za ove mere podsticaja biće uplaćeno 4,4 miliona dinara do kraja tekuće godine, obećao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Iskreno da vam kažem, čekamo transferna sredstva iz Beograda ali, i ako ih ne bude, novac će vam biti uplaćen. Ali, ja nekako više volim da plaćamo od ovog novca koji stiže iz Beograda jer svaki taj dinar zlata vredi”, rekao je Cvetanovič.

On je dodaoda je u Fondu za razvoj poljoprivrede ove godine bilo 24 miliona dinara i da su parvo na subvencije ostvarila 722 registrovana poljoprivredna gazdinstva.

“Poljoprivredu moramo tretirati kao kičmu privrednog razvoja našeg kraja jer je naše područje pogodno za uzgajanje mnogih poljoprivrednih kultura”, rekao je Cvetanović i najavio da če ostali ugovori biti podeljeni narednih dana.

U ime poljoprivrednih proizvodjača zahvalio se Srdjan Mladenović iz Todorovca.

On je za sebe rekao da se poljoprivredom bavi “dugi niz godina” i da “gaji ratarske kulture na površini većoj od šezdeset hektara i da ima farmu sa mlečnim kravama.

Podsticajna sredstva koristi za modernizaciju proizvodnje na svom gazdinstvu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
lazu godinama
lazu godinama
5 godine pre

Samo direkciji niko ne moze nista. Rekose li da nisu sposobni da budzetiraju sredstva za upotrebnu dozvolu i da zbog toga mi jos nemamo vodu. A mreza izgradjena. Eeeej godinama cekamo da rese papiri. Aj za promenu malo nek rade za nas gradjane. Dosta vise sa privatne seme. Od 10 ih nema po kancelarije.

Peci
Peci
5 godine pre

A koliko para je sakupio grad od oporezivanja poljoprivredog zemljišta? Čujem da je Leskovac od pretprošle godine počeo sa slanjem poreskih rešenja, jedini u regionu, a možda i šire. I to pored onolike suše, druge godine za redom. Zato ove godine pšenica nije zasejana kao obično, a neće biti zasejan ni kukuruz. Sve je više zaparloženih njva, a ova država će hranu uvoziti, jer se uvozom najbolje zarađuje. Kad se vodi ovakva politika. Seljacima se subvencije daju uz proviziju ekim agencijama od 5%, kako bi im dali ono što ih zakonom sleduje.