Grad više nije odgovoran za šahte i rupe na putevima

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća grada Leskovca vodila se objedinjena rasprava o predlozima odluka o izmeni Ugovora o uređivanju međusobnih porava i obaveza u izvršenju poslova JP „Urbanizam i izgradnja“ i izmeni Ugovora o održavanju uličnih slivnika na teritoriji Grada Leskovca za 2019. godinu JKP „Vodovod“. Predloge je obrazložio Bratislav Stanković, ovlašćeno lice Odelenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, koji je da se menjaju stavke Ugovora usvojene na prethodnoj sednici Gradskog veća, a da se sve ovo radi kako grad izbegao štetne posledice na osnovu nastale štete.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u svojoj diskusiji rekao da iz ovog obrazloženja ništa nije jasno, a da se radi o tome da su pojedini direktori postali samouvereni da neko preduzeće priipada samo njima i nikome više, da žele da se sklone od odgovornosti.

„Kosara Ilić, doskorašnja direktorica JKP „Vodovod“ je donela odluku da više za slivnike ne odgovara Vodovod, nego da odgovara Grad Leskovac. To znači da JKP „Vodovod“ naplaćuje monopolističke usluge za vodu i kanalizaciju i profit ide preduzeću, a odgovornost ide gradu, odnosno gradonačelniku. Videći da je to prošlo, jer niko nema hrabrosti da se bori sa Kosarom Ilić, onda je i direktor Direkcije krenuo istim putem, te su doneli odluku da za sve rupe na ulicama odgovara Grad Leskovac, odnosno gardonačelnik. To bukvalno znači da za svaki nemio slučaj koji se desi ja, pored svih obaveza koje imam, idem lično kod sudije za prekršaje na suđenje i tamo odgovaram. Ovim odlukama vraćamo odgovornost „Vodovodu“ i „Direkciji“. Direkcija će se ovde još i snaći, ali će novi direktor „Vodovoda“ imati problema jer budžetom nisu predvideli sredstva za slivnike, za kazne, za sudske procese… Direktor me je zamolio da ovu tačku skinemo sa dnevnog reda, ali nisam hteo. Sada zadužite Kosaru da ona to rešava, jer je ona to i zakuvala. Formirajte komisiju koja će da obilazi grad i da provera da li su šahte tu ili nisu. Kažu da je vrednost poklopca šahte samo 1000 dinara, ali imajte na umu da ljudi koji upadnu u šahtu postaju invalidi, postaju otežavajuća okolnost za svoju porodicu pošto nisu sposobni za rad,“ rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sve ce se razjasni
sve ce se razjasni
5 godine pre

Mnogo mi je smesno. Resio covek da vodovod bude njegov. Zalili se partijski saradnici da od Kosare nisu mogli da zaposljavaju iz svoja sela, nisu uspeli da udju u javne nabavke. Pa jel isterase MB market Zike Zmigavca? I onog prevoznika Kiki Zikinog? Sad SNS oce da stampa, prevozi, asfaltira, dostavlja hemiju, hranu, gorivo preko svojih finansijera. Zato laju da udju njihovi kumovi, pobratimi, braca. Bez politickog rukovodjenja ne daju preduzecima posteno da rade. Polako, tek ce gledamo. Opteretio novog direktora tuzbama zbog sahti koje direkcija nije zatvorila? Uvalio vodovodu kredit? Spasava osmospratnicu i svoje pravnike ko da su od strateskog znacaja za gradjane? Sreca pa sam lud, jer da sam normalan sad bih opet poludeo.

ne pada sneg da pokrije breg
ne pada sneg da pokrije breg
5 godine pre

Otvorio sam sajt vodovoda. Pola milijarde. Od toga pola za javne nabavke. Kad bi ova vlast samo 10% dobila, gde bi joj bio kraj. Nov direktor ce da potpisuje i bude odgovoran.Direktor ce zapravo da bude poslanik Zarko.

Peci
Peci
5 godine pre

A ko je postavio ove kadrove? Jeste li ih kontrolisali gspodine gradonačelnče? Jesu li oni “žuti” ili su iz vaše stranke? I imate li nekog kadra koji je fakultet zaršio u roku, sa državnim fakultetom i dobrim prosekom, …

prifatan
prifatan
5 godine pre
Odgovori  Peci

Robert javni pravobranilac nema drzavni fakultet.

dva losa
dva losa
5 godine pre

Poziva se Zika Zmigavac da ko pravnik i ko predsednik opstine Leskovac i ko direktor Vodovoda izadje i kaze ko je odgovoran zasto pravnici grada ne prave ugovore po kojima placaju odrzavanje komunalnog reda, nego gradonacelnik nabedjuje druge? I da li je isti pravnik odgovoran i za pare za porodilje koje greskom njegove uprave nece da budu isplacene? Da li je tog pravnika gradonacelnik postavio za nacelnika na preporuku Dalibora i Milenka?

vreme za istinu
vreme za istinu
5 godine pre

Izgleda da je tacno da su se udruzili smenjeni. Da ce dobijemo novog gradonacelnika. Mnogo se uzbudjava ovaj covek, nesto tu nije kako njemu odgovara. Cuo sam da mu spremaju kontrakonferenciju. Da objasne gradjanima ko je zbog cega promenjen. Da iznesu njegov prljav ves. Nema logike da on ovde sam priznaje da pojma nema kakve ugovore ima grad, pa sta mu rade partijski kadrovi godinama?

radi se,mi radimo, mnogo smo vredni,vikendom, i no
radi se,mi radimo, mnogo smo vredni,vikendom, i no
5 godine pre

To je ta dinamika. Kad ne mozes a oces. Tad vices, bacas, gadjas, skaces, izvinjavas se, molis, kupujes, prodajes, uzimas i dodajes.

pratimo
pratimo
5 godine pre

Neuracunljivo je kad hvalis, pa kudis. Nesto s ovakvim neuravnotezenim izjavama nije u redu.