Brnabić: Više para za Nacionalni savet

BUJANOVAC

Ministarka za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabic rekla je danas u Bujanovcu da je ta opstina primer profesionalnog upravljanja iz lokalne samouprave.
“Opstina Bujanovac je, recimo, uspela da sve maticne podatke prebaci u elektronsku formu sto ce umnogome olaksati mnoge aktivnosti”, rekla je Brnabic.
Ona je dodala da su sa predsednikom opstine Šaipom Kamberi razgovarali o aktuelnim problemima u toj opstini i da je to ministarstvo spremno da pomogne u onome sto je njihova nadleznost .
Na pitanje novinara JUGpressa kada ce biti nastavljeni razgovori o sedam tačaka koje su definisali kao probleme lideri albanskih politickih stranaka a pre četiri godine prihvatila i vlada Stbije rbihe, brnabic je rekla da je za to nadlezno koordinaciono telo za bujanovac, presevo imedvedju ali i da se razgovori o tim problemima ,, svakodnevno obavljaju i resavaju,,.
Ona je kao posebno vazan istakla dogovor o udzbenicina na albanskom jeziku za osnovne i srednje skole .
Brnabic je najavila i povecanje finansijskih sredstava za Nacionalni savet Albanaca kao i povecanje broja njegovih članova iako su, podsetila je, Albanci bojkotovali popis.
Predsednik opstine Bujanovac Šaip Kamberi je kratko rekao da su sa ministarkom Brnabic i Zoranom Stankovicem razgovarali o nastavku razgovora o sedam tacaka.
Oni su, nakon toga, obisli fabriku namestaja Lagado koja je nedavno,sa ukupnom povrsinom od 400.000 metara kvadratnih, prodata za 400.000 evra.
Ministarka Brnabic je obisla i Centar zasmestaj migranata u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare