Protesti građana Delijskog Visa: Neasfaltirane ulice, nermaju kanalizaciju

NIŠ

Građani su danas u niškom naselju Delijski Vis blokirali saobraćaj na kružnom toku u naselju Trošarina, u znak protesta zbog neasfaltiranih ulica, nedostatka kanalizacije, loše ulično osvetljenje

Jedan od zahteva je i da se renovira stara samoposluga u da se u nju smeste apoteka, ambulanta i pošta, koje su preko potrebne stanovnicima ovog dela Niša.

Na skupu su učestvovali i meštani Delijskog Visa, koji nekoliko puta do sada organizovali zasebne proteste i na njima zahtevali rešavanje infrastrukturnih i komunalnih problema zbog kojih se posle svake obilnije kiše dešavaju poplave i izliva kanalizacija sa fekalijama.

Nakon blokade saobraćaja otišli su u protestnu šetnju do svog naselja.

„Na poslednjem sastanku sa gradonačelnicom rečeno nam je da će početi da se asfaltiraju ulice, ali mi u verbalna obećanja ne verujemo, pogotovu ne ako se daju pred izbore, već želimo da da se to zaista desi. Dok ne vidimo da se ulice asfaltiraju, protestvovaćemo“, rekao je Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta.

Milan Spasić, iz Udruženja „Radne akcije Delijski Vis“, rekao je na sastanku sa gradonačelnicom rečeno da objekat samoposluge idi na licitaciju i da su građani protiv toga jer ne žele da se njihova imovina prodaje već žele da se stavi u funkciju, a da od izdavanja lokala ovo naselje ubire prihode.

“Bivši gradonačelnik Darko Bulatović nam je još 2019. godine dao obećanje da će ta samoposluga da se renovira za potrebe građana, a to su pošta, apoteka i ambulanta, koje bi mogle da stanu u taj prostor od 650 kvadrata. Takvo obećanje do danas nije ispunjeno, ali mi ga nismo zaboravili”, rekao je on.

Okupljeni su najavili nasravak protesta i sledeće subote. (Kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare