Vladika Arsenije navodi da su svi hodočasnici, među njima i gradonačelnik Leskovca, dobro

NIŠ-LESKOVAC
Episkop niški Arsenije, koji zajedno sa vladikom timočkim Ilarionom i grupom hodočasnika, među kojima je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, boravi u Izraelu, kaže da su svi srpski hodočasnici dobro, kao i da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a druga grupa blizu granice sa Egiptom.

Vladika Arsenije navodi da u Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije, prenosi RTS.


“Vladika timočki Ilarion i ja smo u jednoj grupi koja je krenula iz Niša 1. oktobra. Jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje manastiru Svete Katarine na Sinaju u Egiptu”, rekao je vladika.

Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodorma u Tel Avivu i imaju let u 22 sata.

“Svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan”, rekao je vladika Arsenije i naglasio da pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak.

Sve vreme smo u kontaktu sa našom ambasadom u Tel Avivu koja je na visini zadatka, dodao je vladika Arsenije.

“Drugi deo grupe u kojoj smo ja i vladika timočki ima 35 putnika, naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom. Nadamo se da ćemo za sat vremena preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbedni i dobro”, rekao je vladika Arsenije.

Navodi da su brojni turisti i hodočasnici koji borave u Izraelu iz svih krajeva sveta iznenađeni situacijom.

“Čule su se eksplozije, PVO izraelske vojske, videli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do pre nekoliko sati, slušali uputstva naše ambasade i rešili sada kada se situacija smirila da krenemo na ranije planirane destinacije”, dodao je vladika.

Ukazao je da jedna grupa srpskih hodočasnika iz Diseldorfa u Jerusalimu, kao i da su i oni dobro.

“Jedna grupa iz Srbije, iz Kraljeva i jedna srpska grupa iz dijaspore – Austrije i Švajcarske vratili su se juče. Jedna naša grupa iz Londona trebalo je da se danas vrati, verovatno su i oni na aerodromu”, rekao je vladika Arsenije.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u južnim i centralnim delovima Izraela nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze, prenosi RTS.

A na društvenim mrežama su se pojavile fotografije za koie se navodi da su slikane u trenutku kada je aerodrom napadnut.(kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Odabrani
Odabrani
8 meseca pre

Ma koga više interesuje štigličar,sam sebe promoviše u medijima,pa nije više gradonačelnik a ni dr jer nema ni jednog pacijenta sad je meskar faraon.

Cacko
Cacko
8 meseca pre

A dr Milan dobro li je?

Zadnji put uredio 8 meseca pre Cacko
Deki
Deki
8 meseca pre
Odgovori  Cacko

Sada je dobro. Na jakim psihoticima je, ali je dobro. Upravo osniva sa Meskom masonsku ložu “Hadžinesreće”.

Zabrinut
Zabrinut
8 meseca pre

Leleeee! Tuuugo boške, će ni crni arapi utepav Faraona! Od S'g će ga vikav Hadži-Faraon.

Zadnji put uredio 8 meseca pre Zabrinut