VRANJE

Policajci će biti prisutni u školama od početka nastave, tokom školskih odmora i po završetku školskog dana, rekao je načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković povodom početka nove školske godine.

,,Verujem da će se ova školska godine odvijati u skladu sa instrukcijama nadležnih ministarstava. Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete po završetku prethodne školske godine održala su niz sastanaka u cilju unapređenja bezbednosti dece u školama. U skladu sa tim i Policijska uprava Vranje preduzima niz mera i aktivnosti na što većoj bezbednosti učenika, kako u školama tako i van njih, kao i bezbednosti samih škola i svih zaposlenih u njima. PU Vranje u skladu sa svojim ingerencijama i nadležnostima pokriva sve škole na području Pčinjskog upravnog okruga. Zastupljeni su policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne policije i odeljenja kriminalističke policije. Policajci će biti prisutni u školama od početka nastave, tokom školskih odmora i po završetku školskog dana. Takođe, biće preduzeto niz mera i aktivnosti u narednom periodu u cilju edukacije učenika, nastavnog osoblja, kao i svih zaposlenih u školama tokom cele školske godine prjektima koji će biti realizovani u dogovoru i saradnji sa Ministarstvom prosvete”, rekao je Nedeljković.

On je najavio akciju ,,Bezbednost đaka u saobraćaju” u septembru mesecu.

Zamenica a gradonačelnika Zorica Jović rekla je da je ovo još jedan dokaz da Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete zajedničkim aktivnostima daju maksimalan doprinos da deca bezbedno borave u svim obrazovnim ustanovama, objavljeno je na sajtu grada Vranja. (kraj) DV/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare