Stanari Kovanlučke poručili sa protesta: Izgradite trotoar da deca mogu bezbedno do škole

NIŠ

Žitelji Kovanlučke ulice blokirali su saobraćaj na sat vremena da bi skrenuli pažnju nadležnih na problem bezbednosti u saobraćaju . Okupljeni građani traže da se završe trotoari čija izgradnja je počela pre dve godine, kako pešaci koji su primorani da se kreću kolovozom, ne bi svakodnevno rizikovali živote.

“Mi smo 18. jula uputili pisani zahtev nadležnima u gradu i predali peticiju velikog broja meštana sa rokom od 30 dana da se krene sa nastavkom izgradnje trotoara , meďutim do dana današnjeg se ništa nije desilo. 

Blokirali smo Kovanlučku ulicu na sat vremena da bi skrenuli pažnju javnosti na naš dugogodišnji problem. Očekujemo od gradskog rukovodstva razumevanje i da zbog bezbednosti naše dece koliko sutra krenu za nastavkom izgradnje trotoara u Kovanlučkoj ulici, u kojoj se svakog meseca desi saobraćajna nezgoda”- rekao je Slavoljub Stamenković stanovnik Kovanlučke ulice I jedan od organizatora blokade. 

Građani ističu da je ulica jako frekventna, a pre svega nebezbedna i da su u njoj pešac ugroženi  i jer su u neodostaku trotoara prinuđeni da se kreću kolovozom. Roditelji, bake i deke, od 1. septembra strahuju za najmlađe jer do škole moraju Kovanlučkom, a kako trotoara nema svuda  prinuđeni su da siđu na kolovoz.

„Ova ulica je apsolutno nebezbedna, frekvencija saobraćaja je jako velika. Jednog jutra smo za samo pet minuta izborojali dve stotine vozila. Ovde svakog dana brojna vozila: putnička, teretna, kao i gradski autobusi. Ja ne znam kako ti ljudi misle da se zaustave, a pritom brzo voze, najčešće kada idu odozgo, ako izađe neko dete ili neko drugi“, priča jedan od komšija.

Stanari Kovanlučke ulice su pre dva dana primetili mašine koje su počele da rasčiščavaju rastinje, ali kako kažu ne smeju da se nadaju jer su mnogo puta izigrani. „Ne očekujemo ništa jer ovo je sve laž. Juče je bio budložer da radi nešto, a sutra ga već neće biti, jer kao i obično radi se tek kada se najavi protest“, priča revoltirani sugrađanin.

Iako građani ne veruju da su gradske vlasti spremne da nešto preduzmu, kažu da su na njihove adrese počeli da stižu pozivu iz Katastra, kako bi se najpre rešili pravno-imovinski odnosi, o čemu je govorila i sama gradonačelnica Sotirovski,  a onda pristupilo daljoj izradnji trotoara.

„Juče sam dobila poziv da idem u Katastar, jer je pola ograde za petnaest santimetara izašlo na ulicu, ali znate ja nisam tako pravila nego sam kupila. Sama da pomeram i finansiram ne mogu, a ako neko hoće i može slobodno neka dođe i neka pravi trotoar“, poručuje Nišlijka.

Okupljeni su poručili  da od gradskih vlasti očekuju da ima sluha za njihov problem i nešto konkretno preuzme kao bi se sačuvali životi, u suprotnom su spremni na radikalizaciju, navodi se u dopisu. (kraj)DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare