Cilj-svake godine po jedan rekonstruisan vrtić

VRANJE

Cilj nam je da svake godine rekonstruišemo po jedan vrtić, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom obilaska vrtića ,Pčelica“ u kome su izvedeni radovi na rekonstrukciji radi energetske efikasnosti.

,,Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a vrednost investicije je 38 miliona dinara”, rekao je Milenković i dodao da je to ministarstvo obezbedilo 25 miliona dinara a preostali iznos iz budžeta grada Vranje.

“Na objektu vrtića izvedeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova sa izolacijom, zameni stolarije, zameni i rekonstrukciji kotlarnice, toplovodnoj mreži, ugradnji solarnog kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode i nova hidrantska mreža. Iz lokalnog budžeta izdvojena su sredstva za dodatne radove: hoblovan je i lakiran parket, očišćena fasada i izvedeni elektro radovi. Na ovaj način, naši najmlađi sugrađani iz ovog dela grada, imaće najbolje moguće uslove za boravak, vaspitanje i učenje”, rekao je Milenkovič.

On je dodao da su u prethodnom periodu rekonstruisani vrtići ,,Bambi“ u Vranjskoj Banji, ,,Dečja radost“, i sada vrtić ,,Pčelica“.

“Aplicirali smo novim projektom kod Ministarstva rudarstva i energetike i očekujemoo se da ćemo dobiti sredtva za rekonstrukciju vrtića ,,Boško Buha“”, rekao je Milenović i dodao je u završnoj fazi procedura za otvaranje vrtića u naselju Raška. (kraj) DV/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare