SUTRA „MIHOLjSKI SUSRETI SELA 2023“ U SIJARINSKOJ BANJI

U četvrtak, 3. avgust 2023. godine, na sportskim terenima kod vaterpolo bazena u Sijarinskoj  Banja i održaće se manifestacija pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Cilj ove manifestacije je da na jednom mestu okupi meštane 34 sela sa teritorije opštine Medveđa i predstavi njihove tradicionalne i sportske veštine uz prateći kulturno-umetnički sadržaj.  Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za brigu o selu koje treću godinu za redom finansira ove svojevrsne susrete sela. Organizator je opština Medveđa kojoj je po na javnom konkursu Ministarstvo dodelilo određena bespovratna sredstva za sprovođenje organizacije.

Okupljanje učesnika manifestacije počinje od 9 časova kada kreću takmičenja u tradicionalnim sportskim disciplinama, dok je na programu manifestacije od 17 časova kulturno-umetnički program. Na kraju manifestacije biće svečano dodeljivanje pehara i medalja. Medalje su planirane i za najmlađe učesnike manifestacije.

PROGRAM

09.00 Otvaranje mafinestacije predstavljanjem tradicionalnih igara i pesme

9.30 Prijava ekipa koje predstavljaju svoje selo

9.45 Žrebovanje, tj. utvrđivanje parova

10.00 Takmičenje u fudbalu Početak prve utakmice

13.30 Takmičenje u tradicionalnim veštinama ( bacanje kamena sa ramena, povlačenje konopca, skok iz mesta u dalj, sečenje drveta i dečije igre…)

16.00  Proglašenje sela pobednika u fudbalu i tradicionalnim veštinama

17.00  Kulturno-umetnički program

21.00  Završni deo (kraj) IS/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare