Stipendija za osvojene medelje

NIŠ

Talentovanim sportistima podeljene su stipendije za 2023. godinu kao podsticaj njihovom daljem usavršavanju i pripremama za takmičenja na kojima su u prethodnom periodu već postizali zapažene rezultate. Stipendije im je u Gradskoj kući uručila pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković, a dodeli je prisustvovao i gradski većnik resorno zadužen za sport Aleksandar Stojičić.

                                    „Grad Niš tradicionalno dodeljuje sportske stipendije, dajući podsticaj mladim sportistima u cilju postizanja što boljih rezultata u ovoj oblasti. Mišljenja smo da ovakav podsticaj daje pozitivne rezultate, jer zahvaljujući sportskom usavršavanju, čemu su stipendije i namenjene, postižu se evidentno sve bolji rezultati“, poručila je stipendistima pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković i dodala da je Grad Niš za podstrek mladim sportistima izdvojio pet miliona dinara.

                                  Ugovorom o stipendiranju mladi sportisti će svakog meseca dobijati 6.800 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 81.600 dinara. Grad Niš dodelio je stipendije 61 talentovanom sportisti iz više sportskih klubova u gradu. Sportisti kažu da će stipendiju utrošiti na kupovinu opreme i odlazak na takmičenja.

                                  „Moj najbolji uspeh je drugo mesto na Balkanskom takmičenju u Bugarskoj u Samokovu 2019. godine. A stipendija je velika prednost, pomoću nje može da se nabavi nova oprema, da se koristi za pripreme i finansiranje samog takmičenja“, kaže Aleksa Jovanović iz Tekvondo kluba „Ares“, koji je tekvondom počeo da se bavi na predlog oca, kada je prestao da se bavi džudom.

                                Za rezultate koje je postigla na takmičenjima stipendista Grada Niša postala je i Nada Kovačević, članica Kik-boks kluba „Niš“.

                                 „Osvojila sam sve kupove, evropske i svetski, bila sam balkanska i svetska prvakinja.  Ovo je prvi put da primam gradsku stipendiju i puno mi znači, a novac ću iskoristiti za opremu i odlazak na pripreme“, kaže Nada Kovačević.

                                  Maša Nešić je članica Takvondo kluba „Asteriks“.

                                „Treniram osam godina, najveći uspeh mi je evropsko zlato i nadam se da ću ga odbraniti sada u avgustu. Izabrala sam tekvondo jer je olimpijski sport. Stipendija mi puno znači a novac ću uložiti u sport kojim se bavim za kampove i turnire“, ističe Maša.    (kraj) VP/MN

                 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare