Ivan Nikolić dobio ponovni mandat disciplinskog sudije fs srbije

Ivan Nikolić dobio ponovni mandat disciplinskog sudije Fudbalskog saveza Srbije

LESKOVAC

Dobro je znano da je veoma teško raditi u fudbalu, jer svi bi želeli da se po završetku meča raduju pobedi. Može ishod ponekad biti miroljubiv i bez pobednika ali najveći deo učesnika fudbalskih zbivanja na travnatom pravougaoniku po pravilu želi da se okiti pobedničkim oreolom. U žaru borbe i želje da se stigne do pobede, posegne se ponekad i za nekim sredstvima koja nisu u skladu sa fudbalskim propisima i sportskog fer pleja. Onda se takvi slučajevi rešavaju za „zelenim stolom” u kome glavnu reč imaju ljudi zaduženi od strane fudbalske organizacije da postupaju i štite fudbalsku igru i fudbalski sport u celini.

Leskovčanin Ivan Nikolić već godinama radi u Osnovnom sudu u Leskovcu, ali pored toga već i više od tri decenije na najodgovornijim mestima u fudbalskoj Srbiji. Godinama se nalazi u najvišim fudbalskim organima fudbalske Srbije i ima veliko fudbalsko iskustvo u poslovima koji su u njegovoj nadležnosti. Od 1990.-1996. bio je fudbalski sudija u ligama mlađih kategorija FS Jablaničkog okruga i seniorskoj Jablaničkoj okružnoj ligi. Posle toga do 2000. godine bio je na funkciji sekretara fudbalskih sudija u FS Jablaničkog okruga. Posao Komesara za takmičenje svih seniorskih liga (Okružne i Međuopštinske) FS Jablaničkog okruga obavljao je u periodu od 2000. – 2006. godine. Potom je punih šest godina od 2006. – 2012. godine bio direktor takmičenja u Niškoj zoni u okviru FSRIS. Na čelu GFS Leskovca sa prefiksom predsednik bio je od 2012.-2016. godine, a disciplinski sudija FSRIS je od 2015. godine do današnjih dana i u isto vreme od 2008. – 2020. godine je član Disciplinske komisije FS Srbije. Ceneći Nikolićev rad odlukom najviših organa FS Srbije od 2020.-2023. godine je predsednik Disciplinske komisije FS Srbije. Nema šta, kapa dole Ivanu Nikoliću i za svako poštovanje je njegov dosadašnji rad u fudbalu. Ako već Leskovac i Jablanički okrug nemaju klub da igra u superligaškom takmičenju, onda bar imaju predsednika Disciplinske komisije FS Srbije. I imaće ga i u narednom mandatu, jer je ovih dana u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi održana Druga redovna sednica Skupštine fudbalskog saveza Srbije XXVII saziva na kojoj je Ivan Nikolić dobio ponovni mandat da predsedava, ovoga puta kao prvi čovek Disciplinske i Etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije.

  • Sada imamo Disciplinsku i Etičku komisju, ona sada ne samo da ima novi naziv, već i šire nadležnosti. Pored sankcionisanja svih prekršaja u Super i Prvoj ligi Srbije za muškarce, ovde je i Super i Prva liga za žene, zatim Omladinska i Kadetska liga, Prva i Druga Futsal liga, zatim fudbalski kup Srbije, a uz to i Kadetska liga za žene.

JUGpress: Pojasnite nam malo više nadležnosti vaše komisije šta će raditi u narednom periodu?

Ivan Nikolić: Sada dodatak Etička znači i obavezu sporovođenja Etičkog kodeksa za sve članove Fudbalskog saveza Srbije i izricanje kazni zbog nepoštovnja odredbi istog i prema klubovima gotovo svih rangova i pojedincima na svim nivoima koji su direktno ili posredno članovi Fudbalskog saveza Srbije, a budu prekršili odredbe kodeksa.

JUGpress: Koja su imena pored vas koja će biti u toj komisiji?

Ivan Nikolić: Tu su trojica Beograđana, Miroslav Perišić kao podpredsednik, zatim članovi Dragan Tomić i Miraš Tomović, a tu je kao član komisije i Milan Mijailović iz Valjeva.

JUGpress: Koja je vaša poruka svim učesnicima fudbalskog sporta u Srbiji?

Ivan Nikolić: Naša su nadanja i želja da se fudbal igra isključivo na krajnje sportski način i da pobednik na terenu, uz poštovanje svih načela sportskog fer pleja, bude ona ekipa koja svojom igrom to i zasluži, jer fudbalski teren je jedino mesto gde treba da se odlučuje koja će se ekipa posle utakmice radovati ostvarenom pobedi. (kraj) VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mume
Mume
10 meseca pre

Nešto se ubuckao Ivan. Doktorka ga dobro hrani izgleda ;)))))