Umeće roditeljstva

Realizacijom programa “Umeće roditeljstva” stručnjakinje  Udruženja za unapređenje kvaliteta života “Sinergija” praktično su nastavile  program “Kvalitetniji život za Leskovčane”, koji je počeo 2014. godine.

U međuvremenu su realizovani ciklusi radionica na temu komunikacija, partnerstva, seksualnosti i antri-stres programima različite veštine očuvanja psiho-fizičkog zdravlja.

 

„Program „Umeće roditeljstva“ predstavlja okvir za ono što će uslediti“ kaže Ivana Stanković iz udruženja „Sinergija“.

 

„Danas se bavimo pitanjima koja su značajna za to da na pravi način odgajamo zrelu, zdravu i stabilnu decu, kao i da im pomognemo u odrastanju i ostvarivanju svojih potencijala. Ono što će uslediti je ciklus od 12 radionica „Škole za roditelje“ koje će se realizovati u knjižari Stošić. Počećemo 6. oktobra i obrađivaćemo četiri teme koje su važne za roditeljstvo. Prva tema kojom ćemo se baviti je porodica i funkcionisanje porodice, zatim kako da porodica bude funkcionalna, što je osnovni preduslov zdravog roditeljstva. Opet, preduslov funkcionalne porodice je bračni ili partnerski odnos, što je druga oblast koju ćemo obrađivati. Pojasnićemo šta podrazumeva dobar brak i očuvanje pravog partnerstva u porodičnom životu i kasnijem roditeljstvu. Treća oblast je dete, dečji razvoj i razvojne faze kojih roditelji treba da budu svesni. Četvrta oblast je upravo roditeljstvo, interakcija između roditelja i deteta, različiti roditeljski vaspitni stilovi i šta sve čini tu interakciju i kolika je čija uloga u svemu tome.“

 

Ivana Stanković pretpostavlja da će realizacija trajati nekoliko godina, s obzirom na to koliko je danas kvalitetno, odgovorno i uspešno roditeljstvo veliki problem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare