Počela manifestacija “Dečja nedelja”

VRANJE

Tradicionalna manifestacija „Dečja nedelja“ ove godine održava se pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“. Uvek se organizuje u prvoj nedelji okrobra i do kraja nedelje u Vranju će biti održane brojne radionice i raznovrstan program. 

Prvi dan je bio u znaku upoznavanja dece i roditelja sa Konvencijom o pravima deteta, kao i promocije stvaralaštva za decu, predstavom Zlatokosa i tri medveda. 

„Mostovi među generacijama“ je deo programa koji je planiran za utorak, kada će biti održane tradicionalne igre za decu.  

Trećeg dana manifestacije u plenu je “Dan otvorenih vrata“. Tada će mališani imati neposredan susret sa predstavnicima lokalne samouprave 

Četvrti dan je rezervisan za on-line kampanju „Šta mi treba da rastem do neba?“ sa ciljem da se odraslima približi dečja perspektiva, da se roditelji prisete svog detinjstva, svojih želja, da se ima razumevanje i da se poštuju potrebe dece. 

Poslednjeg dana na programu su sportske aktivnosti pod nazivom „Moje je pravo da živim zdravo“, koje se organizuju kako bi se podstakli zdrav način života i odrastanja i negovanje sportskog duha kode dece. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare