Bojničko leto do sutra

BOJNIČK

 

Tradicionalna, 19. po redu kulturna manifestacija „Bojničko leto“, organizuje  Turistička organizacija opštine Bojnik  i traje do sutra.

Program Bojničkog leta osmišljen je da prikaže i promoviše tradicionalna obeležja u narodnoj muzici, folkloru i pripremi etno trpeze karakteristične za ovaj kraj.

Publika je mogla da vidi dečji maskembal, kao i nastupe mladih muzičara i glumaca, a predstavili su se plesna škola „Step by step“ i Karate klub „Pusta reka“ iz Bojnika. Svoje aforizme su govorili Zoran Jovanović i Dragomir Radovanović.

Organizovano je i takmičenje u pripremi i prezentovanju najbolje trpeze pod nazivom „Zaboravljeni specijaliteti južnjačke kuhinje“ i gde je trebalo osmisliti kompletan južnjački obrok, što uključuje predjelo, tradicionalno jelo i jedan dezert.

Pored gastronomskog takmičenja program Bojničkog leta obeležila su i gostovanja estradnih ličnosti, kao i nezaobilazni trubači i kulturno-umetnička društva.

Ove godine na Bojničkom letu nastupiće pobednik Zvezde Granda, Mirza Selimović, sa kolegama Ljubomirom Perućicom i Biljanom Sečivanović

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x