Босилеград подкрепа за младите хора от бюджета


БОСИЛЕГРАД

През 2020 г. община Босилеград предостави финансова помощ от бюджета на Младежката служба пари за студентски стипендии, но също за спортни клубове и организации, заяви пред Югпрес кметът  Владимир Захариев.

Той добави, че миналата година за Службата за младежта в Босилеград  са заделени 400 000 динара.

Подкрепата за младите хора, казва той, се предоставя главно чрез проекти.
От общинския бюджет се отпускат пари и за студентски стипендии.

„За учениците от девети клас в гимназията отпускаме  по 3000 динара от бюджета на ученик за период от десет месеца. През 2020 г. общо финансирахме 50 студенти, за които бяха заделени общо 1,5 милиона динари”, подчерта Захариев.

Босилеград не дава стипендии на студенти от нашата община.

За младежките сдружения и сдруженията на младежите нямаше планувани  средства в бюджета, тъй като такива сдружения не съществуват на територията Босилеград.

През 2020 г. от общинския бюджет бяха финансирани 14 сдружения с общо 11 543 851 динара.

Захариев казва, че общината помага дейността на спортните клубове и че през 2020 г. за тези цели са отпуснати 41 990 000 динариа.

“От тази сума 21 385 863 динара са изразходвани за финансиране на пет клуба, а останалите около двадесет милиона динара са използвани за дейността на спортните асоциации СД и ССБ “, обяснява Захариев.

„Имаме проекти и всяка година кандидатстваме в министерствата“, казва той Захария.

Община всяка година за стажанти-доброволци и професионално обучение разпределя пари.

„През 2020 г. имахме 41 млади стажанти и тези на професионално обучение стажанти, които получаваха по 16 000,00 динара на месец. Имаме проект, търсим финансист и тази година ще кандидатстваме за средства от Министерството на младежта и спорта (МОС) 2, казва Захариев.

Интересувахме се и дали в общинската администрация е разглеждано колко млади хора в Босилеград са в лошо социално състояние и дали те получават някаква социална помощ, тъй като тази община е много бедна, Захариев казва, че нямат социална карта, но най-вече общината помага на нуждите на населението и предоставя различни видове помощ и на младите хора.

Казва още, че младите хора от Босилеград обикновено отиват да учат в България.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare