Podela opreme za sakupljače sirovina

LESKOVAC

Nevladina organizacija ,,Porečje“ iz Vučja i u ovoj godini nastavlja svoj rad na poboljšanju socioekonomskog položaja sakupljača sekundarnih sirovina na jugu Srbije.

U prilici je da predstavi svoj novi projekat ,,Čak i posle pandemije ostajemo uz sakupljače”.

Ovaj projekat je finansiran kroz program SWISS PRO-a uz podršku Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

Cilj projekta je poboljšanje bezbednosti na radu i podrška za obnavljanje izvora sredstava za život za 53 Roma sakupljača sekundarnih sirovina iz podstandardnog naselja Podvrce.

Donacijom zaštitne opreme biče ostvarena veća bezbednost u rada sakupljača. Ova oprema je posebno važna u vreme pandemije izazvane virusom Kovid 19. 

Donacijom opreme sakupljačima koji su započeli proces legalizacije podstaknućemo i ostale sakupljače da ulaskom u udruženje iskažu spremnost za legalizaciju poslovanja.

Nacionalnom strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja je za krajnji rok za legalizaciju predvidjena 2025. godina.

Danas su opremu dobiti članovi udruženja Marko Crni.

Oprema je podeljena ispred sedišta njihovog udruženja na raskrsnici na ulazu u grdelički put sa početkom od 11:30h. Dan kasnije će oprema biti uručena članovima udruženja sakupljača JUPI, takodje ispred sedišta udruženja u ulici Solunskih ratnika bb. 

Paket zaštitne opreme koji će dobiti 53 sakupljača iz dva udruženja iz Leskovca sadrži:

1. Radno odelo,

2. Zaštitne rukavice,

3. Zaštitne čizme,

4. Zaštitnu vodonepropusnu kabanicu i

5. 50 komada zaštitnih maski, navoide u NVO Porečje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Divota
Divota
2 godine pre

Mnogo fin projekat, dajete im rukavice daneki ostanu na istom nivou, da čeprkaju po đubrištu,umesto da se razvijaju. Ovo je otvoreno diskriminatorski projekat, koji Roma prepoznaje kao nekog ko vreme provodi na deponijama, a znamo da nisu svi Romi takvi.
Što ih ne opismenjujete pa da inkluzija ne bude prazna reč i da uzimanje para ne bude nizašta? Osamdesetih, kad sam bio osnovac, nije bilo malog Roma koji ne zna spski, a danas je to retkost. Kako će on, kad napuni 17, 18 da radi i zarađuje, ako natuca srpski kao neki stranac? Kako će da pročita oglas za posao na internetu kad ne zna da govori srpski, a kamo li da čita?