Zvuci roka, soula, funka i regea na drugom danu festivala PozitivNI.

NIŠ

 

AlternativNI dan ovogodišnjeg festivala koji je depo obeležavanja gradske slave pružio je mogućnost posetiocima da na dve bine u parku Čair čuju devet bendova iz zemlje i regiona. Publika i izvođači oduševljeni su festivalom PozitivNI

Više hiljada Nišlija ispunilo je najveći niški park Čair, a pohvale nakon nastupa bendova stižu i od izvođača, ali i posetioca ovogodišnjeg festivala koji su aplauzima ali i pozivima na bis podržali napore izvođača da održe muzičku scenu u ovom pravcu.

Vukašin Marković, frontmen benda IrieFM podržao je ideju da umetnost pripada i ulici, što predstavlja glavni fokus ovog festivala. „Život svakodnevno odvija na ulici, a umetnost je neizostavni deo toga“, poručio je Vukašin.

“Zemlja gruva” iz Niša ponela je samo pozitivne utiske.

„U Nišu je divno nastupati, bez ikakve folirancije. Zvuk je super, mesto je prelepo i Niš je predivan. Ovo je sjajna inicijativa, trebalo bi da bude više interakcije između umetnika i ljudi u svakodnevnom životu“, rekao je Milovan Bošković, poznat i kao MC Milovan, član benda Zemlja gruva .

AlternativNI dan svojim nastupima upotpunili su i bendovi “Pourpur”,”” Eastock, “Plastic Sunday”, “Coffee Shop”, “Sajki Vois” i “Phosgene”.

Pored muzičkog programa posetioci festivala imali su mogućnost i da uživaju u izložbama fotografija, slika i stripova, trbušnom plesu, kao i interaktivnim radionicama kaligrafije, izrade nakita i slikanja na odeći. Svoje mesto u parku imao je i EU info kutak sa zanimljivim igricama i nagradama za najmlađe, a odmah do njih bio je postavljen „Movie štek“, rezervisan za sve filmofile.

Poseban deo ovogodišnjeg festivala predstavlja i humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje male Petre koja boluje od karcinoma, a dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu. koju PozitivNI festival realizuje zajedno sa Savezom studenata Filozofskog fakulteta.

Trećeg dana, park Čair biće rezervisan za dečije stvaralaštvo u okviru Radosnog dana, dok će duh starog Niša biti oživljen u Dušanovoj ulici od 18 sati. Posetioce očekuju nastupi bendova: “Kramer”, “Majdan”, “Dexter”, “Jayuss jazz2 dok su hedlajneri treće večeri festivala Amy Winehouse Tribute (čiji je nastup od 21 sati) i David Bowie Tribute (čiji nastup počinje u 22:15). Druženje u Dušanovoj ulici zatvoriće DJ Sunrise.

Četvrti festival PozitivNI deo je obeležavanja gradske slave – Sveti Car Konstantin i Carica Jelena dok su samo održavanje pomogli: Grad Niš, Kancelarijaza mlade, Gradska opština Medijana i Turistička organizacija grada Niša.

(Fotografije : Ivan Dinić)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare