Zvizdić: Evroatlantske integracije nemaju alternativu

OHRID

(Agencije)

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je u Ohridu da su za tu zemlju najvažniji prioriteti dugoročna stabilnost, mir i ekonomski prosperitet.

“Zato evroatlantske integracije nemaju alternativu ali ostajemo snažno posvećeni regionalnim odnosima”, rekao je Zvizdić.

On je naveo da region može da bude veoma atraktivan za strane investicije ali da broj investicija ne raste u dovoljnoj meri jer nema pravne sigurnosti. “Na dnevnoj bazi imamo kreirane tenzije, radikalne izjave koje prave spiralu verbalnog sukobljavanja”, naveo je Zvizdić.

Prema njegovim rečima, to se najbolje vidi na primeru nedavnog sastanka u Ženevi, kada su regionalni zvaničnici posle sastanka s brojnim evropskim i medjunarodnim zvaničnicima morali da odgovaraju samo na pitanja o devedesetim godinama i Drugom svetskom ratu dok se nijedno pitanje nije odnosilo na sam sastanak.

Zvizdić je izjavio da svaka zemlja ima svoje prioritete koji moraju biti ugradjeni u regionalne inicijative, i da bi bilo najbolje kada bi se prioriteti svake zemlje mogli pretočiti u zajedničke prioritete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare