Zvaničan početak „Borinih pozorišnih dana“

VRANJE

U Vranju je zvanično otvorena kulturna manifestacija „Borini pozorišni dani“. Brojnoj publici u sali Doma vojske obratila se savetnica u Ministarstvu kulture, Đurđijana Jovanović.

,,Kulturna raznolikost Vranja je ogromna, kao i kapaciteti. Vranje je jedinstveno i prepoznatljivo i verujem da ćete se uz podršku Ministarstva kulture još bolje pozicionirati na kulturnoj mapi Srbije“, rekla je savetnica.

Ona je glumcima Pozorišta „Bora Stanković“ čestitala na brojnim nagradama koje osvajaju.

Osvajanje nagrade na Međunarodnom festivalu klasike u Lipecku, jedan u nizu uspeha ostvarenim, kako je rekla, „bez svoje kuće“.

Izrazila je nadu da će vranjski glumci uskoro ponovo dobiti zgradu svog matičnog pozorišta.

O tome je govorio i gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković

,,Grad Vranje preduzima sve neophodne aktivnosti kako bi glumci ponovo bili u svom domu. Reč je o kompleksnom procesu, ali uz punu saradnju svih aktera, Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i prijatelja dobre volje, možemo očekivati da uskoro krene druga faza građevinskih radova. Slogan pod kojim se održavaju 37.,,Borini pozorišni dani” odražava stav svih nas, da jesmo i moramo biti optimisti“, istakao je gradonačelnik.

 

Milenković je čestitajući glumcima na osvojenom Gran priju u Rusiji, rekao da vranjski ansambl predano i istrajno neguje pozorišni život grada i da su  njihovi uspesi tim pre veći i značajniji, s obzirom da rade u teškim uslovima, bez svoje scene i zgrade.

 

Publici u Vranju u okviru manifestacije koja se 37. godina održava Bori u čast prikazana je predstava ,,U agoniji“ Miroslava Krleže, u režiji Ane Đorđević. U ovom pozorišnom komadu igrali su Branko Cvejić, Radovan Vujović, Marija Vicković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare