ZOVU NIKOLIĆA I SELAKOVIĆA U BOSILEGRAD ZBOG PUMPE

BOSILEGRAD

 

Gradjani Bosliegrada pozvali su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića  I ministra pravde NIkolu Selakovića da dodju u tu opštinu I na licu mesta vide kako  funkcioniše pravosudje  u Srbiji.

“MI smo pozvali predsednika Nikolića da dodje I podrži narod, kao što je on podržao njega, a ministra Selekovića da se lično uveri šta mu radi pravosudje , rekao je za JUGpress  predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Gradjani su se danas okupili pored  jedine benzinske pumpe koja postoji u  Bosilegradu I  čiji je vlasnik opština.

“Problem je u tome što vlasnik kućice pored benzinske pumpe , po presudi suda u Surdulici, hoće da isključi struju  benzinskoj pumpi. Medjutim, priključak je na ime opštine a ovo što oni rade samo pokazuje koliko se u pravosudju poštuju zakoni Srbije”,  kaže  Zaharijev.

 

“ Mi smo  privremeni objekat u kome  se nalazi benzinska pumpa, uradili u skladu  sa svim zakonskim propisima I iz njega se  gorivom snabdevaju sva vozila lokalne samouprave , javnih preduzeća, vatrogasci , gradjani.

Ako ta pumpa prestane da radi te ustanove  I službe će  stati jer bez benzina ili nafte neće više moći čak ni da se pruži  nekome pomoć”, rekao je Zaharijev i dodao da će svi oni morati da idu više desetina kilometra po gorivo u Surdulicu.

On podseća da je na teritoriji opštine Bosilegrad još uvek vanredna situacija proglašena posle elementranih nepogoda  ove zime.

“Ovo je vandalizam. On ima samo taj objekat koji nema nikakve instalacije . Mi smo predlagali sudu da ne donosi  rešenje o rušenju I da čitava ta stvar ide u redovnu proceduru. Ali, niko nas nije slušao”, kaže Zaharojev.

On je dodao da je , zbog ovoga, u Bosilegradu “haos”.

“Mi smo ugroženi I kao gradjani I kao pripadnici nacionalne manjine”, upozorava Zaharijev.

Zbog  ovog problema poslednja sednica Skupštine opštine je prošle nedelje održana ispred benzinske pumpe.

Zvanični dopisi su upućeni nadležnim institucijama u Beogradu ali već nedelju dana niko nije reagovao.

Gradjani Boisilegrada, koji su se danas okupiuli ispred  pimpe , su ogorčeni I pitaju da li u Beogradu znaju da onipostoje I da  li ih smatraju gradjanima Srbije.

Bosilegrda pumpa

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare