Zorana Mihajlović : Vojislav Šešelj, šta reći?

VRANJSKA BANJA
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović   nije htela danas da komentarise pisanje nekih medija da će Vlada Srbije dobiti još dva ministarstva.

“Dobro ste rekli, mediji spekulisu o tome i ja to ne bih dalje komenfatisala” rekla je Mihajlovic odgovarajuci na pitanje novinara JUGpressa kako se te najave slazu sa stednjom o kojoj premijer toliko govori.

” Što se štednje tiče,  za mene je manje važno koje se ministarstvo kako zove već koliko je uradilo” , rekla je mihajlović.

Ona je danas rekla da očekuje da se sa ministarstvo m finansija razgovara o povećanju   putarine ,

Koliko, kako, kada, to još nije dogovoreno , rekla je Mihajlović.

” Cena putarine je 0,03 evra po pređenom kilometru u Srbiji. I uvek je to skupo  za nekoga, bilo da je u pitanju putarina, struja ili nesto drugo. Ali, u tome kako da obezbedimo dovoljno novca za održavanje autoputa, to je  resenje”.

Mihajlovic je rekla da je kroz Srbiju tranzitni koridor kojim vozila sve više idu.

” Mi , u odnosu na prošlu godinu,  imamo 2,5miliona vozila više,  od juna prošle do juna ove godine imamo još 250 000 vozila više“, rekla je ona.

Mihajlović rekla  i kako „veruje“ da rok  za završetak tunela na deonici Ljig-Preljina.neće biti duži od  četrdesetak dana i označila da je to kraj avgusta.

 

„ U prethodne dve godine i na Koridoru 10 smo imali situaciju da sa  određenim firmama, koje nisu poštovale rok,  bude raskinut ugovor“, rekla je ona i dodala da se, u stvari, radilo o  davanju preporuka Koridorima Srbije da krenu u proces raskida i objansila da „ministarstvo nije to koje je ugovorna strana“.

 

„ Mi nismo imali kompletne informacije, kad kažem mi mislim Vlada Republike Srbije, o situaciji na deonici Ljig-Preljina. Ono što smo videli govori nam o tehničkim problemima koji svakako postoje, naročito u izgradnji dva tunela, odnosno betonske kolovozne trake i još nekih problema na mostovima. Dakle, verujem da rok neće biti duži od nekih 40-ak dana od dana kada jeste bio rok, a to je krajem avgusta“, rekla ej Mihajlović i dodala da se o „ posledicama i odgovornosti  već  razgovara“.

 

 

 

Ona je rekla da je , povodom seksističke izjave Vojislava Šešelja, očekivala da reaguju „svi oni borci za  ženska prava, za rodnu ravnopravnost, nevladine organizacije, političari “.

 

Mihajlović je na novinarsko pitanje da prokomentariše  Šešeljovu izjavu, rekla „Vojislav Šešelj, mislim, šta reći?“

 

„ Čovek koji verujem da sigurno neće stati sa svojim napadima, pre svega na žene, da li je to poslednjeg puta bilo i na mene, nije prvi put. Dakle,  to su,  rekla bih, prostakluci najgore vrste i to je nešto što i na dalje može samo da se očekuje od jednog takvog čoveka“, rekla je Mihajlović.

 

„S druge strane, tabloid koji je to preneo je prosto nastavio tu kampanju koja je, očito, plaćena”, dodala je Mihajlović.

„Ono zbog čega ja nisam reagovala je što sam, između ostalog , očekivala da će reagovati recimo svi oni borci za  ženska prava, za rodnu ravnopravnost, nevladine organizacije, političari na kraju krajeva. Mislim da je ovo situacija u kojoj svi zajedno moramo da se borimo protiv toga, zato što danas jesam ja, sutra ste vi, prekosutra je možda vaša ćerka, ili nečija druga ćerka ili žena. Dakle, to su nedopustive stvari i političkom i društvenom životu jedne zemlje, pogotovu Srbije koja zaista, rekla bih, ide napred i da pravimo određene korake”, rekla je Mihajlović koja smatra da je „ovco poruka ženama dsa nisu za politiku“.

„S druge strane, žene su dovoljno snažene i aktivne u političkom životu Srbije i potpuno je svejedno da li su na strani pozicije ili opozicije „, smatra Mihajlović koja je dodala da one „polako krče put nekim drugim ženama „ i da „svi treba da budu  zastupljeni u društvenom životu Srbije

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека