Zorana Mihajlović obišla radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju

VRANJE

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i poručila da će u prvoj fazi biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova u Srbiji.

“U februaru smo bili sa predsednikom Srbije u Vranju kad su počinjali radovi, danas smo mogli da vidimo kako radovi napreduju. U Nišu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici gradiće se ukupno oko 8.000 stanova za zaposlene u snagama bezbednosti”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je Srbiji potrebno što više gradilišta, ne samo puteva, nego i novih zgrada i stanova i dodala da će se razmišljati u narednom periodu o tome da se projekat proširi na druge grupe zaposlenih, kao što su profesori i lekari.

Mihajlović je rekla da su stanovi u Vranju pilot projekat za izgradnju stanova za snage bezbednosti u drugim gradovima i podsetila da je Vranje prva lokalna samouprava koja je poptuno pripremila lokaciju za izgradnju stanova.

Direktor Građevinske direkcije Srbije, Nebojša Šurlan, rekao je da je zadovoljan kvalitetom i organizacijom radova u Vranju i podsetio da je rok za završetak kraj januara. Takođe je naveo da je počelo projektovanje za sledeću fazu izgradnje stanova u Vranju.

Potpredsednik kompanije “Tašjapi”, Emre Tokmak, zahvalio je potpredsednici Vlade na poseti gradilištu kompanije “Tašjapi”, i dodao da se projekat uspešno realizuje uz podršku republičkih i lokalnih vlasti. Takođe je rekao da je dobijena saglasnost da ova kompanija kao izvođač nastavi radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Nišu.

Načelnik Pčinjskog okruga, Srećko Pejković, rekao je da su jug Srbije i Pčinjski okrug dobili auto-put i da su prvi počeli izgradnju stanova za snage bezbednosti. “To je pokazatelj da država ima novca i da je važno imati pripremljene projekte”, rekao je Pejković.

Zamenik gradonačelnika Vranja, Nenad Antić, rekao je da očekuje da se prvi stanari u nove stanove usele u februaru ili martu, a da će lokalna samouprava raditi na završetku infrastrukture oko zgrada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare