Značajna donacija Zdravstvenom centru Vranje

VRANJE

Službi za patologiju novog Hirurškog bloka u Vranju firma „Medicon Deč“ d.o.o. uručila je vrednu donaciju. Reč je o obdukcionom stolu, čija je vrednost oko pola miliona dinara. Isti dobavljač poklonio je i polovno vozilo marke „mercedes“, sa osam sedišta, koje je u dobrom stanju u vrednosti 7.000 evra. Vozilo će biti u službi zdravstvene zaštite pacijenata Zdravstvenog centra Vranje.

Za patologiju je stigao još jedan instrument za obukciju od dobavljača „Frezeniusa“ u vrednosti 200.000 dinara – rekla je, u ponedeljak, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Ona je istakla da je Služba patologije vrlo važna za Zdravstveni centar.

„Sem obdukcije koju rade oni su vrlo važni za sve hirurške grane  kao i za Službu interne medicine zbog toga što rade patologiju svih materijala uzetih pri svakoj hirurškoj intervenciji i materijala uzetih u toku endoskopskih pregleda gastroskopije i kolonoskopije. Od njihovih nalaza zavise životi mnogih pacijenata“, naglasila je dr Antić.

Načelnica Službe za patologiju dr Milja Mitrović, kaže da se nabavkom ove opreme stiču uslovi za izvođenje kliničko-patoloških obdukcija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Odeljenje patologije bavi se i patohistološkom obradom i analizom svih biopsijskih i operativnih materijala uzetih u našoj ustanovi, a obavljamo usluge i za zdravstvene ustanove iz Kosovskog pomoravlja“, rekla je dr Mitrović.

Služba za patologiju u nove prostorije premeštana je mesec i po dana nakon otvaranja Hirurškog bloka u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare