Značajan jubilej Književne zajednice u Vranju

2

VRANJE

U okviru priprema za obeležavanje značajnog jubileja, tri decenije od osnivanja, Književna zajednica „Borisav Stanković“ u Vranju objavila je šest novih knjiga domaćih autora. To su roman „Iilija, ne preteruj“ Lidije Marković, zbirka pesama „Olovka Viljem Šekspir“ Đorđa Sibinovića, ogledi „Ne vredi pričati“ Đorđa Sibinovića, knjiga„Odbrana izbora“ u kojoj su pesme, proza, mišljenja, komentari Zorana M.Mandića, roman „Krov bez kuće“ Ljiljane Mitrović i monografska studija „Skoplje i njegova okolina“ Jovana Hadživasiljevića.

Knjigom „Skoplje i njegova okolina“ zaokruženo je troknjižje pod zajedničkim naslovom „Južna stara Srbija“ kapitalnog dela znamenitog Vranjanca Jovana Hadži Vasiljevića, za koje je Književna zajednica na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu dobila Specijalno priznanje za izdavački poduhvat godine.

Poseban kuriozitet predstavlja knjiga poezije Đorđa Sibinovića „Olovka Viljem Šekspir“ koja je tek za nepunu godinu od pojavljivanja prevedena na više jezika i već se pojavila u makedonskom i italijanskom izdanju“, kaže urednik Književne zajednice u Vranju Miroslav Cera Mihailović. 

On dodaje da će program ovogodišnje „Borine nedelje“, koja se u Vranju održava svakog marta u znak sećanja na velikog Vranjanca, pisca „Nečiste krvi“, „Koštana“, „Uvele ruže“, proteći u znaku ovog velikog jubileja koji će tokom čitave godine biti obogaćivan novim sadržajima.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare