Brnabić položila kamen temeljac za stanove pripadnika snaga bezbednosti

NIŠ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je  danas u naselju Stevan Sinđelić u Nišu kamen temeljac za izgradnju prvih 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu.Početku radova na izgradnji stanova u Nišu prisustvovali su ministar Aleksandar Vulin kao i ministarka Nela Kuburović, načenica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.. Izgradnja 190 stanova biće završena, kako je najavljeno, za godinu dana

“Danas smo predsednik Aleksandar Vučić u Vranju i ja ovde sa vama u Nišu na istom zadatku, da pre svega, na još jedan način pokažemo da brinemo o svojim građanima, da brinemo o najvažnijim svarima, o tome kakav je kvalitet života naših građana, kakav je njihov standard, da li su srećne i zadovoljne njihove porodice  da li možemo da uradimo nešto da mladi ostanu ovde u Nišu i u Srbiji”, kazala je premijerka Ana Brnabić. Pritom je istakla da na ovaj način predsednik Aleksandar Vučić i ona pokazuju da ispunjavaju data obećanja.

“Naše reči nisu prazne reči. Ono što kažemo na tome radimo kakvi god bili izazovi i na kraju to svi zajedno, zajedničkim snagama, i uradimo za naše građane”, kazala je Brnabić koja je istakla da ovim projektom država I Vlada  na jedan najkonkretniji način želi da se  zahvali pripadnicima snaga bezbednosti Republike Srbije koji rade  najteže i najopasnije poslove, i što su  spremni da žrtvuju I  živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Republike Srbije

“Hvala i vašim porodicama koje su takođe podnele veliku žrtvu time što vi radite ovaj posao za vašu zemlju i vaše građane.

Od ukupno 8022 stanova u Nišu će se graditi 2400 stanova a prvih 190 trebada budu završeni u roku od godinu dana.

Premijerka Brnabić je u obraćanju dodala da Niš i Vranje nisu slučajno izabrani gradovi za izgradnju prvih stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti.

“Pitali smo gde su stanovi najpotrebnoji i oba dva grada su bila odgovor”, dodala je ona.

U Srbiji će za pripadnike snaga bezbednosto biti izgrađeno ukupno 8.022 stana u prvoj fazi.

“U Nišu će biti izgrađeno 2400 stanova, a danas smo stavili kamen temeljac za 190 stanova. Na ovaj način gradimo budućnost Srbije. Nismo danas ovde stavili samo kamen temeljac za stanove. Nedaleko odavde smo 21. novembra stavili kamen temeljac za Naučno-tehnološki park, da Niš vratimo na noge, da bude inovacioni centar Srbije, grad elektronike. U isto vreme će se završiti i stanovi i Naučno tehnološki park e. Otprilike u isto vreme će se završiti stanovi i Naučno tehnološki park i naći ćemo se  ponovo ovde da obeležimo završetak i jednog i drugog projekta. Useljenje naših najmlađih genijalaca u NTP i novih inovativnih kompanija i preduzeća ali i prvih porodica pripadnika naših snaga bezbednosti, kazala je premijerka Ana Brnabić koja je najavila da će  početkom aprila staviti još jedan kamen temeljac i to za novu zgradu Laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta.

Ona je podsetila na podatak da je prvi Klinički centar  završen u Nišu. Rekla je i  da će Vlada  Srbije nastaviti da širi poslovanje Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, ali i da ulaže u niške škole, obdaništa, bolnice… 

“Nadam se da će Nišlije da prepoznaju šta smo uradili za Niš, da prepoznaju da Srbija ide napred i da prepoznaju budućnost Srbije, svih nas”, zaključila je Ana Brnabić. 

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša reko je da će grad pomagati infrastrukturom

 “Kao grad preuzimamo obavezu da zajedno sa izgradnjom stanova izgradimo nedostajaću infrastrukturu, vodovonu, kanalizacionu mrežu, putnu, infrastrukruru, tolovodnu mrežu i uličnu rasvetu”, kazao je gradonačelnik Niša Bulatović. “U tom smislu smo kao grad završili projekte, raspisujemo javne nabavke i vrlo brzo ćemo ući u posao koji pripada nama”.

Izgradnjom ovog komoleksa stvoriće se uslovi da jedan prostor kasarne Stevan Sinđelić koji se sada nalazi u srcu naselja stavimo u funkciju za sve građane naselja.

“Taj prostor iskoristićemo za izgradnju vrtića i manjih sportskih terena koji i u ovom trenutku nedsotaju jednom ovakvom stambenom kompleksu”, rekao je Bulatović.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare