Zlatnik iz česnice izvukao Janko Dinić

LESKOVAC

Janko Dinić (11) izvukao zlatnik a srebrnajke su osvojili Luka Kocić, 4 godine, Melanija Đurašinović, 11 godina, Mihajlo Stojanović, 12 godina i Milica Milenković, 14 godina.

U organizaciji Moto-kluba “Leskovac” i Turističke organizacije Leskovca na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra organizovano je tradicionalno lomljenje česnice. Organizatori su povodom Badnjeg dana svima poželeli da sa vedrinom, radošću i sa srećom, puni zdravlja koračaju u bolju budućnost. Najviše sreće imao je Janko Dinić, star 11 godina, učenik petog razreda OŠ „Svetozar Marković“. Njegova želja za ovu godinu je da svi budu zdravi i da nema više bolesti kao 2022. godine. On je dobio zlatnik, dok su srebrnajke osvojili Luka Kocić, 4 godine, Melanija Đurašinović, 11 godina, Mihajlo Stojanović, 12 godina i Milica Milenković, 14 godina.

Okupljene je u ime lokalne samouprave, pokrovitelja manifestacije, pozdravila Jasmina Nedeljković, rekavši da se na današnji dan okupljamo kako bi se podsetili najvećih hrišćanskih vrlina, ljubavi, porodičnih vrednosti, sloge, humanosti…

„Deljenje Božićne česnice je jedna od najstarijih i najpoštovanijih tradicija na našim prostorima, te zato već pet godina organizujemo ovakvo druženje, da uz radost na dečjim licima dočekamo najveći hrišćanski praznik.“

Predsednik Moto-kluba „Leskovac“ Momčilo Mladenović primetio je da na ovom skupu svake godine ima sve više ljudi i dece.

„Nadam se da će iduće godine biti još više bajkera, dece i poklona.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare