Zlatnik Cara Konstantina za paraolimpijca Milana Antića

NIŠ                          

            Promocija sporta kod naših sugrađana je jedan od ciljeva koje smo kao gradska opština postavili sebi, ali se to odnosi i na osobe sa invaliditetom jer želimo da što više njih bude uključeno u sportske aktivnosti”, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović ma prijemu za Milana Antića člana paraolimpijske reprezentacije Srbije u stonom tenisu, njegovog trenera Vladana Živkovića i profesora  dr Marka Aleksandrovića sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ovog vrhunskog sportistu uskoro očekuje izborni međunarodni turnir u Crnoj Gori pa je to bio još jedan od povoda  za prijem, a cilj svih koji su se na prijemu srele je promocija sporta za osobe sa invaliditetom. Predsednik Gradske opštine Crveni krst Milanu Antiću je uručio i zlatnik sa likom Cara Konstantina. U planu je i da se na teritoriji Gradske opštine Crveni krst formira sportsko udruženje koje bi okupilo osobe sa invaliditetom kako bi se aktivno bavile sportom.

                               “Opština će pokušati da pomogne Milanu kako finansijski tako i na sve druge načine, a njegov zadatak je da svojim rezultatima privuče pažnju i drugih osoba sa invaliditteom da se uključe u sportske aktivnosti, ali i da promoviše paraolimpijski soprt”, dodao je Milutinović.

                              Milan Antić je stonoteniser, član Stonoteniskog kluna “Nais” za osobe sa invaliditetom  i član parareprezentacije Srbije u stonom tenisu u klasi T6.

                              “Na svi takmičenjima na kojima sam do sada bio osvjao sam medalje kako za klub tako i za svoju zemlju”, kaže Antić. “Moj cilj je da se kvalifikujem za Evropsko prvensto, ali o tome kada se budem približio ispunjenju ove svoje želje. Poslednju medalju sam osvojio na takmičenju u Bugarskoj  krajem maja. Tada sam u  ekpinom delu bio treći i osvoji sam bronzanu medalju. Sada imam  turnir u Crnoj Gori i nadam se dobrom rezultatu, a nakon toga odlazim na takmičenje u Makedoniju pa i Rumuniju”, dodaje Antić.

                             Vladan Živković je trener u klubu “Nais” ali je trener  parareprezentacije Srbije u stonom tenisu.

                               “Sada smo skoncentrisani na turnir u Crnoj Gori na kome učestvuju takmičari iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Crne Gore, Grčke, Češke i Slovačke. Važno nam je da tu napravimo dobar rezultat. Nakon toga nas očekuje od 8. do 11. novembra međunarodni turnir u Nišu gde će, takođe, biti dosta internacionalaca, a potom i turniri u Makedoniji i Švedskoj. U  zavisnosti od toga kakve rezultate napravimo na ovim turnirima nije nemoguće da odemo in a Evropsko prvenstvo”, kaže Živković.

                           Dodaje da je važno je da se sport kod osoba sa invaliditetom što više promoviše jer je potrebno da se što više njih bavi sportom.

                       Pored pomoći gradske opštine Crveni krst Milanu Antiću, suština ove saradnje je u stvari plan profesora dr Marka Aleksandrovića, stručnjaka u oblasti rada sa OSI, predsednika skupštinske komisije za obrazovanje kulturu i sport Milomira Blaževića i resorne većnice Jelene Madić,  sa ciljem da se što veći broj osoba sa invaliditetom angažuje u sportu, u bilo kom vidu, kroz rekreativni , amaterski ili profesionalni sport.

                      “Drago mi je što Gradska  opština Crveni krst želi sistemski da reši problem fizičkih  aktivnosti osoba sa invaliditetom na svojoj teritoriji”, istako je dr Marko Aleksandrović. “Konkretno je reč  o formiranju sportskog udruženja u ovoj opštini koje sada ne postoji. Upravo je to način da se osobe sa  invaliditetom organizuju kako bi se bavile sportom. Najteže je okupiti osobe sa invaliditetom, ali to je već  učinjeno u jednom sportskom kolektivu na ovoj teritoriji, a to je SK “Bušido” koji ima sedam osoba sa invaliditetom. Te osobe mogu da budu promoteri  fizičke aktivnosti osoba sa invaliditetom”, kazao je Aleksandrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare