„Zlatni puž“ u Vranju

VRANJE

 

Škola animiranog filma u Vranju od 22. do 26. avgusta biće domaćin Internacionalne radionice „Zlatni puž“, jedanaeste po redu.

„U radu radionice učestvovaće tridesetak animatora iz Rusije, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Srbije, a najavljen je i dolazak gostiju iz Gruzije i Turske. Posebno su zanimljive gošće iz ruskog Centra “Podsolnuh” koji prati socio-psihološku, socijalnu i obrazovnu rehabilitaciju dece i adolescenata sa smetnjama u razvoju. Tokom ove zanimljive radionice u kreativnoj atmosferi nastaće zanimljivi animirani filmovi, uz neposredan pristup i korisna predavanja.  Predavači će biti poznati animatori iz Srbije i inostranstva, koji će kroz praktičan rad i predstavljanjem svog umetničkog opusa podučavati decu i mlade animaciji“, kaže direktorka ŠAF, Snežana Trajković.

Učesnici će biti raspoređeni u tri grupe i tokom trajanja radionice uradiće tri filma u različitim tehnikama, koji će biti prikazani poslednje večeri radionice

„S obzirom da Vranje nije dovoljno posvetilo pažnju jubilarnoj  godišnjici smrti Bore Stankovića i očuvanju te naše kulturne baštine, koncept „Zlatnog puža“ biće povezivanje Bore sa vranjskom pesmom, koja će biti zvučna podloga naših filmova“, kaže direktorka škole.

SAF

Internacionalnu radionicu „Zlatni puž“ finanisira Grad Vranje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare