Žitelju ulice Dordje Ljubinovic plase se urusavanja

NIS

   Rukovodstvo  grada se u okviru Gradskog karavana i obilaska ulice Francuske na Delijskom Visu srelo i sa žiteljima ulice Đorđa Ljubinovića. U razgovoru sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, njenim saradnicima i predsednikom Gradske opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem građani su apostrofirali problem sa kojim se trenutno sreću, a radi se o urušavanju ulice. Predstavnici Grada i GO Palilula obećali su da će se ovaj problem uskoro naći na stolu i da će biti pokrenuto njegovo rešenje.

       Meštanka ove ulice Jelena Mitić objasnila je da su urušavanja sve češća, zbog obilnih padavina i nepostojanja potpornih zidova sa severne strane.

      „Iz Grada kažu da su nerešeni imovinsko-pravni odnosi i to je glavni problem koji vučemo zadnjih dvadesetak godina. Ovo je jedini prolaz koji imamo kućama, a ako ne bude potpornog zida ulica će se verovatno urušiti. Sad smo konkretizovali neke dogovore sa gradonačelnicom i Milanom Nikolićem iz Uprave za imovinu, koji su dali obećanja da može da se krene sa rešavanjem”, kaže Jelena Mitić.

      Predsednik Gardske opštine Palilula Bratislav Vučković je napomenuo da je u ovoj ulici problem i ilegalna gradanja, ali da će opština sa gradom učiniti sve da pomogneme žiteljima ove ulice.

      “U ulici Đorđa Ljubinovića na Delijskom Visu, su problem i  nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Građani su svesni toga da su neki objekati izgrađeni bez dozvole ili su izašli na gradsko građevinsko zemljište, ali treba  naći pravu meru i ispoštovati to što je neko uložio novac. Mada nisam pristalica bespravne gradnje, nijednu materijalnu vrednost ne treba uništavati. Na njima je da međusobno reše imovinsko-pravne odnose, a onda možemo i mi da se uključimo u rešavanje problema”, kazao je Bratislav Vučković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare