Zimske radosti u parku Svetog Save

NIŠ

 

Iako meteorolozi toplije vreme najavljuju tek za sutra, Park Svetog Save danas je bio ispunjen grajom dece. Zimska idila u pravom smislu te reči. Na poznatom brdašci između kafića I Crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene u poslepodnevnim satima sankala su se deca. Njih preko 30 kliskom, sankama , čak i na svojim jaknama, spustala su je I padala niz uspon.  Na minus osam stepeni, ali bez  vetra, uživali su u zimskim radostima.

Na pitanje da li im je hladno svi u jedan glas odgovaraju “Nije”. Posle školskih časova, jer kratkotrajni zimski raspust je prošao, ovakva rekreacija na snegu im je dobrodošla.

Na samo pedesetak metara od brdašceta sa kojeg se čuje dečji smeh radnici čiste sneg ispred Crkve. Sutra će se na ovom platou čekati Pravoslavna nova godina i treba raščistiti teren od snega.  Snega ipak ima dovoljno. I za sankanje i za romantičnu šetnju ispod četinara.

Sprave za igranje, ljuljaške, klackalice, penjalice, sačekaće toplije dane. Ipak su tu, pa ko baš želi, može da spoji zimske i letnje uživancije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare