Ženski fudbalski klub “Lavice Dubočica”: Talentovana generacija

LESKOVAC

Nakon okončanja ženske Prve lige Srbije u fudbalu (drugi rang takmičenja) ekipa ŽGFK „Lavice Dubočica“ je zauzeo peto mesto. Slavoljub Branković, šef stručnog štaba, nije zadovoljan plasmanom u ligi koja broji osam klubova, piše leskovalki nedeljnik Nova Naša reč..
-Naročito nisam zadovoljan jer smo u poslednjem kolu igrali sa ekipom koja je poslednja na tabeli. Da smo igrali nerešeno bili bi treći, da smo pobedili drugi, a mi smo izgubili i zato smo bili peti. Opet, imamo mladu ekipu, nemamo igračice sa strane, sve su to naša deca, tako da je i to za pohvalu. Naše pionirke su učestvovale u ligi Regionalnog istočnog saveza i to je jedna izuzetno talentovana generacija, koja je zauzela treće mesto od 12 ekipa. Mada, meni tu tabela ništa ne znači. Važnije mi je da u tom uzrastu deca napreduju i kao fudbaleri i kao ljudi, nego da po svaku cenu imaju neki dobar plasman na kraju lige. Ako u uzrastu kadeta, pionira jurimo rezultat, onda istrošimo tu decu i ona kad postanu seniori već su se umorila od rezultata. Zato želim da u Ciciban ligi koju igramo na nivou grada, gde igra uzrast do 12 godina, bude najvažnije videti osmeh deteta… Ali toga nema, tu treneri viču, deru se… Naše devojčice u toj Ciciban ligi igraju sa dečacima, gube, ali im se vremenom to vrati kada igraju sa devojčicama, jer ojačaju u tim duelima, steknu neko iskustvo…“
U klubu trenutno trenira 50-ak devojčica. Branković kaže da je, s obzirom na uslove koje imaju što se tiče terena, zadovoljan.
-Ženski fudbal je malo specifičan u odnosu na ostale ženske sportove, jer jedino mi treniramo i igramo na otvorenom. A to znači ponekad i kišu, sneg, blato, a žensko je žensko… E, sad, s obzirom da je u toku svetsko prvenstvo u fudbalu to se odmah odrazi i na interesovanje. Obično dolaze devojčice sa 13, 14 godina, a sada dolaze deca sa osam ili devet godina zainteresovana da treniraju fudbal. Na žalost, naši uslovi za treniranje su takvi kakvi su, pa nemamo mnogo mogućnosti za trening, ali se nadam da će, kada se završi teren sa veštačkom travom, sve biti lakše i bolje.
Planovi za narednu sezonu se uveliko kuju, ali se već zna da su osnova igračice koje su već u klubu.
-Prva ekipa putuje na turnir u Tetovu, gde učestvuju ekipe iz Bugarske, Albanije i Makedonije. Za mlađe ćemo organizovati i neki kamp, – najavljuje šef stručnog štaba Slavoljub Branković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare