Žena umrla u čekaonici, detalji u ponedeljak

VRANJE

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenogcentra u Vranju dr Dragan Veličković rekao je večeras za JUGpress da je žena od sedamdesetak godina, koja je sinoć umrla u čekaonici starica , koja je sinoč umrla u čekaonici Prijemno trijažnog odeljenja (PTO) bila zbrinuta „po svim pravilima hitnog zbrinjavanja”
“Primenjene su sve metode po protokolu , dežurna ekipa je uradila sve , učestvovao je i dežurni anesteziolog ali reanimacija nije uspela. Radi s eo pacijentkinji koja je dovezena uopšte u lošem stanju, bez vitalnih funkcija, životno ugrožena, na prijemu bez pulsa, bez pritiska, bez srčanih akcija.”, rekao je Veličković.
Na naše pitanje da li je tačno da je ona čekala više od dvadeset minuta u čekaonici da je primi lekar, iako joj je bilo loše , kako tvrde neki od prisutnih.
“Nemojte, molim Vas, tu priču taksiste, to nema veze”, rekao je Veličković.
Na naše pitanje da li može da se utvrdi koliko je žena čekala u čekaonici na osnovu snimaka sa kamera za video nadzor, Veličković je rekao da tu nema video nadzora I da se radi o staroj zgradi.
On je ponovio da je “dežurni lekar radi po zakonu. On je uputio I zahtev da s eizvrši obdukcija , da bi se utvrdio uzrok smrti, ali uža porodica I familija nius pristali na to.

Veličković je rekao da će više detalja saopštiti u ponedeljak.

Nepoznata starica umrla je sinoć u čekaonici Prijemno trijažnog odeljenja (PTO) Zdravstvenog centra u Vranju dok je u bolničkim kolicima čekala na pomoć lekara, navodi se u pismu koje je medijima uputio taksista Srboljub Srbe Veličković koji kaže da je on straicu dovezao do centra.
On navodi i da u Službi hitne pomoći nije bilo lekara i da je žena zato upućena u Prijemno trijažno odeljenje.
Tamo je u hodniku umrla dok je dvadesetak minuta čekala na pomoć lekara, tvrdi taksista koji navodi da je on sam, videći da je ženi loše i da jauče zbog bolova, ušao u ordinaciju u kojoj su lekar, medicinska sestra i laborant zbrinjavali drugog pacijenta.
Kaže i da su mu oni rekli da ne ulazi i da sačeka a da je žena ubrzo umrla.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare