Željko Bodrožić novi predsednik NUNS-a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEOGRAD


Novinar Željko Bodrožić izabran je danas , na Izbornoj skupštini, za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Njega je podržalo 117 prisutnih članova NUNS-a.

Bodrožić je rekao da će se ovo udruženje “suočiti sa narastujućim problemima na medijskoj sceni ali i da će nastaviti da se aktivno angažuje u odbrani medijskih sloboda.

On je rekao i da je NUNS udruženje koje je od osnivanja svakoj vlasti bilo konfrontirano, jer se od prvog dana zalaže za slobodu izražavanja i mišljenja i novinarska prava.

Najvio je da će u narednom periodu obići sva mesta širom Srbije, u kojima NUNS imaju svoje poverenike i da će njihov rad biti osnažen kroz projekte.

Bodrožić je rekao i da NUNS mora da se ojača, naročito njegov projektini tim, za koji je rekao da je svojim aktivnostima održao udruženje u proteklom periodu.

“Mi se nalazimo pod režimom koji u mnogome podseća na onaj iz ‘90-ih godina prošlog veka, samo što sad nema rata i pucanja. To je razlog da se zbijemo i ojačamo udruženje uprkos svim podmetanjima svih ovih godina”, rekao je Bodrožić.

Govoreći o situaciji sa Medija centrom rekao je da taj problem ne bi bio toliko veliki da se ne radi o NUNS-u, čiji su članovi protivnici sadašnje vlasti koja je ugušila slobodu izražavanja.

On je rekao i da problemi sa Medija centrom postoje odavno i da je NUNS odlučio da se završi ceo proces njegove prodaje tako što će ustupiti osnivačka prava za četiri miliona dinara Demostatu.

On je objasnio da je taj novac bio potreban za izmirenje duga prema gradu Beogradu a da će NUNS u narednih deset godina moći da koriste prostorij Medija centra za svoje sastanke i dogadjaje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare