Za rekonstrukciju 240 metara ulice 3,2 miliona dinara iz budžeta grada

LESKOVAC

Rekonstruiše se Ustanička ulica, u  naselju ”Obrada Lučića”, ukupne dužine 240 metara, Radove vredne  3,259 hiljada dinara izvodi ”Kargoles”.

Plaća se iz budžeta grada Leskovca.

Žitelji Ustaničke ulice, u naselju na Bogojevačkom putu, najkasnije za 45 dana hodaće i voziće asfaltiranim kolovozom, jer je rekonstrukcija ove, 240 metara dugačke saobraćajnice počela pre nekoliko dana a obećasnje o završetku rečeno danas medijima.

” Predmet ugovora je izrada tampona,potom asfaltiranje ulice, a na kraju i rešavanje problema atmosferskih voda, ugradnjom gajger slivnika i ivičnjaka. Naš cilj je da u ovom naselju kompletiramo izgradnju svih saobraćajnica. U protekloj godini uradili smo ulicu Carice Milice, a sa Ustaničkom smo bliže ostvarenju zacrtanih planova”, rekao je direktor Javnog preduzeća ”Urbanizam i izgradnja” Novica Nikolić.

Kako se radi o saobraćajnici manjih gabarita od strandardnih, Nikolića smo pitali da li je bilo problema oko obezbedjivanja potrebnih dozvola i saglasnosti:

“Radovi se izvode u skladu sa projektom, koji je opet uskladjen sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Jedan član dozvoljava da uredjujemo saobraćajnice u postojećem gabaritu, a to je potvrdjeno i planskim dokumentom. Važno je da imovinsko-pravni odnosi budu rešeni, odnosno da se radi o jednoj parceli, koja se vodi na grad Leskovac, što je ovde slučaj.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bokica
Bokica
5 godine pre

Leskovac je jedno veliko gradiliste, jos jedna u nizu ulica koja se gradi i uredjuje.