Zeleni karavan kreće na put!

BEOGRAD

Zeleni karavan: Šta sve MORAMO, kreće na put obići će sve lokacije ekoloških zločina koje ova vlast čini nad našom prirodom, zemljom i ljudima, saop[tio je Ekološki ustanak. 

“U „katastar trovačnica“ locirali smo oko 200 lokacija širom Srbije i popisanih bušotina koje pripremaju teren za 70 novih rudnika, koji će nam trajno zatrovati zemlju, proterati ljude, a od Srbije napraviti afričku koloniju XIX veka. 

Rio Tinto je i dalje ogroman problem koji preti Srbiji, ali nažalost ne i jedini. Zajedno sa 67 lokalnih ekološkh udruženja, koji čine mrežu Ekološkog ustanka i MORAMO, napravljena je precizna mapa teških ekoloških zločina od Gornjih Nedeljica, Cera Zrenjanina, Bora, Smederava, do manje poznatih kao što su Homolje, Fruška gora, Vrnjačka Banja, Perlez i mnogi drugi. Srbija više nema vremena već je MORAMO, jednom za sva vremena, odbraniti od svih trovača. 

Srbija je zemlja u kojoj se krše ljudska prava, zato ćemo tokom karavana raditi i na širenju ideja demokratije, vladavine prava, solidarnosti, prava radnika, kvalitetnog i svima dostupnog obrazovanja i zdravstva.

Pomozite nam da podignemo pažnju celokupne domaće i strane javnosti i skupimo snagu da se i sa svim ovim trovačima zajedno izborimo. Za ovu borbu ustaju struka i motika

Karavan će predvoditi specijalno vozilo – MORAMObil. Kada ugledate MORAMObil na ulici, fotografišete, tagujete i napišete šta sve još MORAMO zajedno da uradimo i postavite na vaš Instagram i Facebook profil. 

Vidimo se na terenu!

MORAMO, zajedno i drugačije!“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare