“Zeleni dani“ u kanjonu reke Vučjanke

LESKOVAC-VUČJE

Otpočela je manifestacija „Zeleni dani“ koja se održava u kanjonu reke Vučjanke. Radi se o projektu „Povezivanje bisera“, koji je odobren po Prvom pozivu za projekte u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija koji podržava prekograničnu saradnju s ciljem promovisanja dobrosusedskih odnosa, podsticanja evropskih integracija i promovisanja društvenog i ekonomskog razvoja. „Povezivanje bisera“ realizuju tri partnera: Grad Leskovac – kao vodeći partner, opština Kriva palanka iz Severne Makedonije i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Kada je u pitanju turistička infrastruktura, trasirana je, uređena i obeležena planinarska staza u dužini od 5,2 km „Biser Kukavice“, postavljena su dva letnjikovca, postavljena je i pešačka staza koja povezuje plato sa čuvenim Đokinim virovima, kao i moderni mobilijar sa mekom podlogom i informativne table koje sadrže informacije o kompletnoj turističkoj ponudi grada Leskovca. Dragana Belenzada, direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, naglašava da Grad Leskovac, kao centar regiona, veliku pažnju poklanja negovanju i unapređenju međunarodne saradnje i međunarodnog odnosa.

„Projekat „Povezivanje bisera“ je rezultat upravo te posvećenosti i uspešnog rada. Jedna od aktivnosti ovog projekta je „Zeleni dani“ na Vučjanci, a radi se o dvodnevnoj manifestaciji, gde će veliki broj posetilaca imati prilike da uživa. Planira se bogat kulturno-zabavni program, kao i priprema izložbe degustacije tradicionalne prekogranične hrane, zatim pešačenje na našoj novoj planinarskoj stazi koja počinje od crkve Svetog Jovana Krstitelja i završava se kod Hidroelektrane.”

Martin Nikolovski, u ime projektnog tima Krive Palanke, smatra da je saradnja sa Leskovcem na Veternici odlična, te da je rezultat toga bratimljenje ove dve opštine. On je najavio još jedan zajednički projekat ove dve lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare