Zdravstveni centar Vranje za pet godina ostaje bez 50 specijalista

VRANJE

Direktor Zdravstvenog centra Vranje doktor Saša Đorđević najavio je da će za medicinsku opremu dobiti još 539 miliona dinara. Đorđević je istakao da vranjsko zdravstvo može da se pohvali novim objektima i novom opremom i da su u toku prošle godine dobili dosta specijalizacija. Za RTV Vranje naveo je da postoji problem sa kadrovima, jer i dalje ima deficitarnih grana i da će za za pet narednih godina u penziju otići preko 50 specijalista.

Đorđević je rekao i da će Ginekologija dobiti maksimalnu opremu i da Ministarstvo zdravlja potpuno računa na Zdravstveni centar Vranje kao jedinu regionalnu ustanovu ka kojoj gravitiraju svi, i Kosovsko Pomoravlje i da se očekuje da u toku ove godine pristignu aparati koji će biti dragoceni za rad ove zdravstvene ustanove

Naveo je da imaju 47 aktivnih specijalizacija, 8 subspecijalizacija i novog subspecijalistu endokrinologije, specijalistu interne medicine, i da očekuju dolazak gastroenterologa, kardiologa novog i da će se truditi, sapostojećim kadrovima, da aktivno učestvuju u realizaciji edukacije, usavršavanja i, naravno, novih specijalizacija.

Kao razlog potrebe za medicinskim kadrom navodi da se u prethodnom periodu dugi niz godina nisu dodeljivale specijalizacije, posebno za neke grupe, poput hirurške i da se u narednom periodu pažnja mora posvetiti onome što im manjka.

Što se tiče opreme kako su naveli iz ZCV-a još uvek se precizno ne zna šta će sve stići u ZC ali ,,da će svakako biti u skladu sa prioritetnim potrebama ove zdravstvene ustanove”. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare