Zdravstveni centar dobro organizovan u vanrednoj situaciji

VRANJE

Nakon uvođenja vanredne situacije u Zdravstvenom centru u Vranju ova medicinska ustanova se organizovala za delovanje u takvim uslovima.

Koordinisan je rad Hitne medicinske pomoći i Službe za zbrinjavanje urgentnih stanja kao i svih ostalih odeljenja i službi u centru.

„Jedna  od prvih odluka menadžmenta je bila da se svi zaposleni koji su se nalazili na godišnjem odmoru vrate na posao i da dok traje vanredna situacija se ne koriste odmori“, kaže za JUGpress v.d.upravnica Opšte bolnice, dr Ljiljana Antić.

Ona dodaje da je Služba Hitne pomoći pojačana sa tri pripravne ekipe od osoblja iz medicine rada, opšte prakse i kućnog lečenja, tako da se one angažuju u slučaju hitnih odlazaka na teren.

U Domu zdravlja Zdravstvenog centra u Vranju otvorena je i posebna ordinacija za urgentne slučajeve koja interveniše kada su sve ekipe Hitne pomoći na terenu. Ordinacija dežura od 7 do 21 sat i tako će biti dok traje vanredno stanje.

Kada se radi o bolničkom lečenju pacijenti se zbrinjavaju na internom, kao odeljenjima ortopedije i hirurgije.

Poslenji slučaj kada je moralo da se interveniše je bio u selu Lepčinjce, odakle je uz pomoć spasilačkih ekipa na Interno odeljenje dovezen stariji čovek zbog lošeg zdravstvenog stanja. On je odmah zbrinut i njegovo stanje je sada dobro, dodaje doktorka Antić.

Hitna medicinska pomoć u Vranju od proglašenja vanredne situacije imala je 200 pregleda u ordinaciji, oko 70 na terenu i šest akcija u udaljenim brdsko planinskim predelima. Na raspolaganju je pet vozila i do pacijenata se dolazi uz pomoć vatrogasno spasilalčke jedinice zbog nepristupačnosti terena usled velikih snežnih padavina i veoma niskih temperatura.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare