Zdravković (SDS): Zašto samo Leskovac ne raskida ugovor sa Metroparkingom?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Predsednik Gradskog odbora SDS Nenad Zdravković rekao je danas , na press konferenciji, da su svi ostali gradovi, sa kojima je firma Metroparking  radila, raskinuli ugovore a da se samo u Leskovcu tvrdi da je to nemoguće.

“Predstavnici lokalne vlasti nam stalno tvrde kako pravnici kažu da bi grad trepeo štetu od raskida ugovora pa ih ja javno pozivam da nam kažu koji ti pravnici tvrde? I kako je moguće da su ugovore raskinule sve ostale lokalne samouprava koje su radile sa ovom firmom? pitao je Zdravković i doda da grad trpe velike štete zbog ovog ugovora i zapitao se zašto se to i dalje toleriše.

On je rekao da je SDS zatražio da se i ova tačka nadje na dnevnom redu sednice Skupštine grada u sredu, 29. novembra.

„Za to imamo nekoliko razloga. Jedan od razloga je i taj što je anketni odbor, koji je bio formiran zbog ove teme, bio farsa. Naime, predsednik anketnog odbora je u tom trenutku već imao jasne dogovore da će biti deo vladajuće koalicije, tako da je za nas svaki zaključak tog anketnog odbora ništavan. Uostalom, na samoj sednici ga je odbornik iz njegove stranke optužio da je imao kontakte sa direktorom, odnosno vlasnikom firme „Parking servis“. U tom odboru, naglašavam, SDS nije imao ni jednog predstavnika i mi smo se tom temom bavili samo na osnovu dostupne dokumentacije.“
U SDS-u kažu da su se nakon svega ovoga ozbiljnije pozabavili ovim problemom i Zdravković smatra da se mora raskinuti ugovor sa „Metroparking-om“.
„Novac svih građana Leskovca umesto da preko „Metroparkinga“ ide u budžet grada ide u privatne džepove. I sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je isto ovo govorio dok je bio u opoziciji i obećavao je da će raskinuti ugovor čim dođe na vlast. Ne znam kojim čudom je promenio svoje mišljenje i ugovor nije raskinut. Tvrdnja da će grad imati štetu ako raskine ugovor ne stoji iz više razloga. Prvo, „Metroparking“ kao preduzeće je sklopilo ugovore sa šest lokalnih samouprava, a to su Kikinda, Mladenovac, Aranđelovac, Vrnjačka Banja, Soko Banja i Leskovac. Osim Leskovca svi su raskinuli ugovore! Poslednji raskid ugovora je bio 19. oktobra kada su svi odbornici skupštine opštine Mladenovac glasali za tu odluku. Osnove za raskid ugovora je nepoštovanje istog od strane „Metroparkinga“. U Mladenovcu je, npr. kupovina pauka navedena kao deo investicije koji „Metroparking“ trebao da da ka lokalnoj samoupravi, zatim u Kikindi se kasnilo sa plaćanjem poreza, itd. Isti ti osnovi postoje i u Leskovcu, čak mislim da ih je najviše kod nas. Recimo, osnovnim ugovorom je njima povereno da vrše sms naplatu, a oni su angažovali firmu koja to radi za njih. Po tom istom ugovoru su morali da 30 miliona, možda i više, nisam pravnik, pa se ne razumem u to do tančina, investiraju u grad Leskovac, što oni nisu učinili. Za njih je investicija pauk koga su kupili i koji privređuje za njih! Oni su, interesanto, pomešali svoje obaveze u svoju korist. Pare građana Leskovca završavaju u njihovim džepovima, nikako da pogreše na svoju štetu, nego samo na našu. Od para građana Leskovca se i uređuju dvorišta zgrada, a onda se to njima daje na korišćenje i naplatu. Recimo, parking koji je napravljen kod Crkve je trebao da bude deo investicije „Metroparkinga“, ali je uređen parama iz budžeta grada.“
Zdravković traži i da se obelodani ime i prezime pravnika koji je rekao gradonačelniku Cvetanoviću da ugovor ne može da se raskine.
„Kako je moguće, a znamo kako sve privatne firme posluju, uglavnom preko tipskih ugovora, da se u pet gradova raskine ugovor, a samo u Leskovcu ostane? Na skupštini smo izneli dvadesetak nepravilnosti, to je katastrofalan ugovor za nas, preko njega nas pljačkaju… Ako vladajuća koalicija ima iole želju da se bori za dobrobit građana, mora ovu temu da uvrsti u dnevni red, da moramo ponovo da formiramo anketni odbor i da idemo u pravcu ka raskidanju ugovora! Na žalost, u vladajućoj koaliciji ja ne prepoznajem želju i spremnost da se raskine ovaj ugovor. Ne postoji ugovor koji ne može da se raskine. Ako se sada to ne reši nadam se da ćemo mi kao stranka to uspeti da uradimo kada budemo došli u situaciju da vršimo vlast u Leskovcu.“

On je izrazio čudjenje i zbog izjave gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će, umesto 30  pedeset posto od sms naplata parkiranja ići za grad Leskovac.

“Iako je na toj sednici Skupštine grada bio i vlasnik firme “Metroparking”  to povećanje je najavio gradonačelnik . Zašto? Da li je “Metropraking” njegova firma, pitamo se mi”, rekao je Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mladenovčanka
Mladenovčanka
6 godine pre

Podrška za Leskovac

Kinez
Kinez
6 godine pre

Više je nego očigledno da je neko iz vlasti na PLATNOM spisku METROPARKINGA . Gradonačelnik je činimise skupljao potpise ispred robne kuće i govorio kako je ugovor štetan za grad. DOK JE BIO OPOZICIJA . A sad MUK – TIŠINA PROVIDNO

Zabrinuti
Zabrinuti
6 godine pre

Svaka cast jugpressu. Otvarate navaznije teme u Le.

Esteta
Esteta
6 godine pre
Odgovori  Zabrinuti

Stvarno, svaka čast! I što je najvažnije objavljuju se komentari i nema cenzure i dodovoravanja kojekakvima kao na nekim izvikanim portalima!